Ztracené město Z

64%
Ztracené město Z

V roce 1906 se britský badatel Percy Fawcett (Charlie Hunnam) poprvé vydává do Amazonie. Během několika expedic pod záštitou Královské geografické společnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapují dosud neznámé území v Bolívii.nS pomocí domorodců se vydávají proti proudu Rio Verde. Výprava čelí kanibalům, nemocem, neko-nečným dešťům a nedostatku potravin, ale Fawcett se nevzdává. Hluboko v srdci pralesa nachází důkazy o existenci neznámé, velmi vyspělé civilizace. V Anglii sklízí Fawcett jen posměšky ze strany vědecké obce, která jeho ztracenou civilizaci nazývá pouhými divochy. Ale Percyho odhodlání a posedlost najít bájné město Z, je stále silnější. S podporou své oddané manželky (Sienna Miller) se v roce 1925 Percy, společně se synem (Tom Holland) a věrným přítelem Costinem, znovu vydávají do hluboké džungle…(Bioscop)



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Problém tohoto snímku tkví hlavně v jeho názvu. Divák totiž lehce propadne dojmu,že se bude jednat o podívanou ala Indiana Jones. Jenže Ztracené město Z má k Indianovi hodně daleko. Ačkoliv se jedná o dobrodružný film,tak zde chybí jakékoliv akční pasáže,nebo přepálené CGI efekty. Vše je zde primárně zaměřeno na postavu Fawcetta a jeho propadnutí kouzlu Amazonie. Spolu sním a jeho výpravou,tak objevujeme skrytá zákoutí džungle. Přitom doufáme,že ztracené město Z máme na dosah. Na první pohled se může zdát délka 140 minut hodně vražedná,ale pravda je jiná,protože snímek právě díky této délce dokáže obsáhle pojmout důležité momenty Percyho života aniž by mezi nimi musela různě přeskakovat. Vše tak plyne velmi přirozeně v před a nám se nabídne pohled jak na Londýn,tak Amazonii a i na frontu během války. Řemeslně se nedá vůbec nic vytknout. Jakoby zde nebyl použité žádné CGI efekty. Vše tak působí přirozeně a dokonale. Casting byl dokonalý a Pattinson mi opět dokázal,že je to velmi dobrý herec. James Gray tento snímek natočil velmi precizně a závěr zvládl šalamounsky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Pravdivý příběh o britském průzkumníkovi plukovníku Percivalu Fawcetovi, který zmizel při hledání tajuplného města v Amazonii ve dvacátých letech minulého století. Příběh je rozvinutý do dvou a půl hodin stopáže a vše podstatné lze v ději najít. Hlavní postava všeho dění je mladý dělostřelecký důstojník snažící se urovnat hraniční spor mezi Bolívií a Brazílií, aby během toho na svých cestách objevil znaky naznačující možnost ztracené civilizace. Každé odvětví děje je natočeno s naprostým respektem k události, takže to nejen po vizuální stránce nabírá na zajímavosti. Místy však přeci jen některé úseky vypadají zbytečně natahovaně, tudíž nuceně nudně, ale síla je hlavně v dialozích než v činech a podle toho se na to také musí vzhlížet. Konec už i tak vypadá zvláštně, ale i zde záleží na úhlu pohledu. Námět na zfilmování je dosti složitý, avšak tvůrci se s tím poprali jak jen mohli. Snímek sice nezaujme každého, ale stoji za zhlédnutí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Obdivuhodně chladný, přesně konstruovaný film, na němž je nejzajímavější, jak málo emocí vyvolává - a to nemyslím nutně negativně. Jako by filmaři ani nestáli o to, aby bylo jejich dílo vtahující - jako by ho naopak chtěli uzavřít a vystavit jako nedotknutelný exponát. Sám nevím, co si o tom myslet.


Dodatečné informace

Původní název:
The Lost City of Z (více)
  • USA Ztracené město Z
  • USA The Lost City of Z
  • USA Stratené mesto Z
Premiéra v ČR:
20. 4. 2017
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
8,57 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ztracené město Z je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch