Poltergeist

50%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Opět další zbytečný remake,který jen recykluje stokrát viděné scény. Celý film postrádá napětí a pořádnou atmosféru. Sam Rockwell se do této role vůbec nehodil a jeho ztvárnění otce rodiny působilo rozpačitým dojmem. Kdyby aspoň snímek nabídl pořádné množství lekaček,tak jen po celou dobu nudil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Originál jsem neviděl, ale horší určitě nebude. Hodně slabý horror, ve kterém pořádně nefunguje ani příběh ani lekačky.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Očekávat více napětí a nadpřirozena je v tomto filmu zbytečné. Na to že jde o film v moderním kabátku, mohla se moderní technologie v tomto remaku více využít.
  • Děj
  • Napětí
  • Atmosféra
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Průměr mezi průměrama. Třetí hvězdičku zachraňuje spíše ta nostalgická nálada při sledování. Originál nemá chybu, nic proti remakeu, ale líp než original to prostě nikdo nikdy nenatočí. Fanouškům hororu by to ale ujít nemělo. 46%
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5.5
Další zbytečný remake, jenž nepřináší ve výsledku nic nového oproti originálu, který především bavil. Herci poměrně fajn, příběh stejný, triky samozřejmě na vyšší úrovni, ale kupodivu použitý digibordel nefunguje na úrovni hororu ani trošku a postrádá úsměvnost těch původních.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
6
nebudu tu hrát zagorku. původního poltergeista miluju a tak sem byl zvědavý na předělávku. o to víc když jsem zjistil že jí režíruje talentovaný gil kenan a po shlédnutí traileru. nutno říct že původní film je něco jako ''horor pro děti'' tedy film na který se můžete v klidu podívat s celou rodinou bez větší újmy a nový poltergeist se (pro mě překvapivě) snaží o to samé a vychází mu to. abych pravdu řekl, je podle mě ještě víc rodinným filmem než originál. to je podle mě hlavní kámen úrazu. bát se prostě nebudete. vše je jen takové mile strašidelné a ty nejděsivější scény jsou už v traileru. samozřejmě vyvstává otázka jak si remake stojí oproti originálu. řekl bych že více než slušně. tvůrci jsou očividně fanoušky a v prvních 20 minutách se dočkáme hned několika skrytách gagů pro fanoušky původního filmu ''miláčku, nepořídí me si psa?''. a je trochu škoda že právě první dvacetiminutovka je tím nejlepší co snímek nabídne. je vtipná, svěží a jako jediná se vírazně liší od originálu. vše ostatní je sjetné prakticky přes kopírák, i když zrychlené a obohacené o tři nové, naprosto zbytečné, lekačky. pokud máte rádi původní snímek tak si zkrátka moderní verzi nejspíš moc neužijete, ale pravděpodobně doceníte pár věcí, např. kromě toho co jsem už uvedl tak herce. (kromě nejstarší sestry která je ještě zbytečnější postavou než v originále a černošské asistenky) narozdíl od originálu je zde více tlačena do popředí postava otce a syna (který se zaslouží o zajímavý twist oproti originálu na konci filmu). a pak taky fakt a teď SPOILER!!! že se skutečně podíváme do říše mrtvý a ta ačkoliv je celá digitální, působí originálně. KONEC SPOILERU!!! abych jen nechválil. scénář je moc uspěchaný, jak jsem naznačil. přijde mi že na to jak se o filmu dlouho mluví, cca 3 roky, vypadá jako by ho někdo splácal za týden. to co jste milovaly na původním filmu, scéna se stromem, klaun (vážně už by se v hororech měli přestat využívat ty nerealisticky děsivé hračky), jsou ošlehány na minimum v zájmu ne realističnosti, ale toho aby se puboši v kině nesmály jak to vypadá trapně. to mě dost mrzí. špatné jsou i digitální efekty. i když jich asi není tolik kolik by jich mohlo být (za to lehký palec hore). a taky finále, i přes veškeré moderní technologie, působí mnohem míň epičtěji než v poltergaistovi z roku 1982. každopádně. není to úplně špatný film, nebo remake chcete-li. jen tak nějak neví čím by chtěl být. jestli se chce zalíbit fanouškům či, raději oslovovat mladší publikum. nejlépe obojí že? hm. dost ho táhnou herci a střízlivá režie. ale i tak budete mít pocit že to mohlo dopadnout mnohem mnohem líp. 5/10
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
6
Podle mně to není tak špatný film jako to že měl špatné načasování.Lidé se ještě vzpamatovávali ze skvělého V Zajetí Démonů. Tvůrci museli počítat s tím že proti konkurenci prostě nemají šanci. O hereckých výkonech ani nemluvě. Jak ale hodnotit horor který vlastně ani horor není? To je těžké. Už originál nebyl ani trochu strašidelný.Poltergeist je spíše thriller smíchaný s fantasy. Přijít s tím o deset let dříve dopadlo by to lépe.Teď už bohužel.50%.