Kleopatra

75%
Kleopatra
Slavný a svého času nejnákladnější film v historii kinematografie o mocných římských bojovnících, kteří uvízli v osidlech lásky okouzlující egyptské královny.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Další z klasických snímků,které mne na první pohled okouzlily a vybudovaly ve mne lásku k filmům. Nádherný příběh obohacený o opravdovou královnou Elizabeth Taylor.Výprava,kulisy a kostýmy jsou vypiplané do sebemenšího detailu. Jediné co mi trochu vadilo byla délka. Film jsem poprvé viděl jako dítě a udržet mne přes 3 hodiny na jednom místě byl nadlidský výkon.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velkofilm jako z učebnice. Jeden z nejvýpravnějších filmů historie. Nádherné kulisy, interiéry i exteriéry, skvostné kostýmy. Lahoda hlavně pro oko. Když se k tomu přidají skvělé herecké výkony zejména trojice Elizabeth Taylor, Richard Burton a Rex Harrison, nemůže to dopadnout špatně. padesátých a šedesátých letech bylo natočeno spousta historických velkofilmů, tento je u mě hodně vysoko v tomto žebříčku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
Po Ben Hurovi další velice impozantní dílo, kde se na ničem nešetřilo a kde se velice přísně kladl důraz na detail. A taky proto se stal snímek na dlouhá léta nejdražším počinem ve světové kinematografie, který údajně do dnešních dnů nebyl zcela zaplacen. A je na co se dívat. Ohromná výprava, nádherné, do sebemenšího detailu šité kostýmy, masová účast komparzistů. Elizabeth Taylor dala postavě takové kouzlo a přesvědčení, že s jinou tváří si už Kleopatru málo kdo umí představit. Vznikl tak nestárnoucí filmový klenot, který stále dokáže diváka v mnohém okouzlit i dnes.


Dodatečné informace

Původní název:
Cleopatra (více)
  • Švýcarsko Kleopatra
  • Švýcarsko Cleopatra
Premiéra v ČR:
10. 5. 2017
Země původu:
Švýcarsko, Velká Británie, USA
Čeština:
Kleopatra je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch