Dočkáme se konečně původních, neupravených Star Wars na Blu-ray?

Dočkáme se konečně původních, neupravených Star Wars na Blu-ray?
Vtip je v tom, že Lucas nejenže vylepšoval něco, co se vylepšovat nemuselo, ale současně tím pomalu likvidoval původní verze. Jak? Jednoduše je nevydával na nových médiích. Kdo tedy chtěl původní Star Wars trilogii v klasické podobě, musel složitě shánět stařičké VHSky (nikde jinde neupravená původní trilogie nevyšla). A Lucas neměl v plánu na tom nic měnit, protože digitální bordel v nových filmech považoval za nutnost a dle něho byly upravené verze finální a jiné svět vidět už nepotřeboval.
Přirozeně hrály svou roli i finance, neboť původní negativy filmů nejsou v nejlepším stavu a jejich zrestaurování by stálo nemalé finance. A ty u Disneyho nechybí, takže se rýsuje možnost, že Epizody IV-VI nakonec v původní podobně na Blu-ray skutečně vyjdou! Mělo by se tak stát před premiérou Star Wars: Síla se probouzí. Bylo by to logické už proto, že sám J.J. Abrams (režisér posledního dílu) je obrovský fanoušek neupravených verzí a vůbec bych se nedivil, kdyby se o jejich vydání sám zasadil.
Jde zatím o pouhé spekulace, doufejme proto, že se zpráva co nejdříve potvrdí a budeme se moci radovat z původních verzí ve vysokém rozlišení.