NASA bude mít vlastní streamovací službu. Kde všude uvidíte zprávy o vesmíru?

NASA bude mít vlastní streamovací službu. Kde všude uvidíte zprávy o vesmíru?
raketa SpaceX Falcon 9 | NASA via Getty Images
Streamovací služba by se měla nazývat NASA+. Její spuštění se plánuje v blíže neurčené pozdní fázi roku 2023. Nejenže bude bez reklam, navíc za ni nebudeme muset platit, neboť se jedná o vládní projekt hrazený z daní. Platforma hodlá pokrývat živými streamy přenosy z vesmírníých stanic, satelitů či průzkumných modulů, plánuje však také původní videosérie. Zatím není jasné, zda pouze dokumentární, nebo i hrané.

Přístup k NASA+ bude přes aplikaci NASA app (dostupné na iOS a Androidu), rovněž také přes služby Roku, Aple TV, Fire TV a na oficiálním webu NASA. „Poskytujeme vám vesmír na objednávku a na vzdálenost jednoho doteku prstem. Transformování naší digitální prezence nám umožní lépe vyprávět příběhy, jak NASA prozkoumává neznámé objekty a jevy ve vzduchu i ve vesmíru, inspiruje objevy a inovuje techniku ve prospěch lidstva,“ řekl v mediálním prohlášení Marc Etkind z NASA.
hurikán Ian nad Karibským mořem z vesmíru
hurikán Ian nad Karibským mořem z vesmíru | NASA via Getty Images
NASA rovněž promění své webové stránky a updatuje svou oficiální aplikaci. Tato nabídka umožní veřejnosti přes moderní interface sledovat všechny současné mise organizace, dostávat klimatická data a informace o výzkumech. Beta verze je dostupná přes klíčová slova „beta NASA gov“.
„Naší vizí je inspirovat lidstvo pomocí unifikované webové zkušenosti na webu světové úrovně,“ řekl Jeff Seaton, šéf informačního oddělení. Informace podle něj budou lépe dostupné, bude snadné se k nim dostat a budou seriózní. Sledující si rozhodně nespletou NASA+ s jinými streamovacími aplikacemi, jako je Paramount+, kde je dostupný třeba film Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce. Tedy film, v němž se tvrdí, že přistání na Měsíci neproběhlo tak, jak nám to tvrdí vláda Spojených států.

NASA+ nicméně zatím neinformovala, jaké vlastní projekty hodlá dále produkovat.
zdroj: The Wrap