Největší propadáky roku 2022, Disney platí za smutného rekordmana

Největší propadáky roku 2022, Disney platí za smutného rekordmana
Divnosvět | Walt Disney Studios
Server Deadline čerstvě vydal seznam pěti největších propadáků loňského roku. A jde o poměrně překvapivou sestavu. Na vrcholu smutného žebříčku se umístil animovaný Divnosvět od Disneyho. Dobrodružný rodinný snímek s rozpočtem 180 milionů dolarů si z kin odnesl pouhých 55 milionů a po sečtení všech nákladů to údajně pro studio dělá ztráty v ohromné výši 197 milionů dolarů.
Na druhém místě skončil hvězdně obsazený Amsterdam režiséra Davida O. Russella. Společnost New Regency, jež film financovala, na něm tratila okolo 108 milionů. Samotný film vyšel na 80 milionů dolarů.
Třetí místo znovu okupuje Disney, tentokrát se spin-offem Toy Story s názvem Rakeťák. Přestože se zdálo, že sázka na milovanou značku je zárukou úspěchu, opak se ukázal být pravdou. Snímek s rozpočtem 200 milionů dolarů studiu nakonec prodělal 106 mega. Nezájem diváků a divaček je až zarážející. Je pravdou, že film vstupoval do kin v době pandemie, i přesto nezájem o něj všechny zaskočil.
Devotion
Devotion | Sony
Na čtvrtém místě se umístilo válečné letecké drama Devotion (rozpočet 90 milionů dolarů) s momentálně hodně propíraným Jonathanem Majorsem (Creed III, Ant-Man a Wasp: Quantumania) a Glenem Powellem (Top Gun: Maverick). Snímek se pokoušel svézt na úspěchu druhého Top Gunu, ale vůbec se mu to nepovedlo (a to přesto, že neměl špatné recenze). Výsledné ztráty činí 89 milionů.
Neradostnou pětici uzavírá Babylon Damiena Chazellea (La La Land), který navzdory zapojení Brada Pitta a Margot Robbie studiu Paramount Pictures prodělal 87,4 milionu dolarů. Je však otázkou, jestli nešlo o předem prohraný boj, když byl natolik specifické podívané odklepnutý rozpočet pouhých 110 milionů dolarů.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu