Hvězda z Creeda a Ant-Mana čelí stále více obviněním. Napadením přítelkyně prohřešky nekončí

Hvězda z Creeda a Ant-Mana čelí stále více obviněním. Napadením přítelkyně prohřešky nekončí
Jonathan Majors ve filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania | Marvel Studios
Před pár týdny prosákly na veřejnost informace o nevhodném chování Jonathana Majorse. Třiatřicetiletá vycházející hvězda během letoška slavila úspěch hned ve dvou filmech. Jednak v marvelovce Ant-Man a Wasp: Quantumania a dále také ve třetím dílu Creeda. V obou snímcích byl jeho výkon chválený, vyhřívání se v záři reflektorů si však rodák z Kalifornie příliš neužil.
Z Oscarů do vazby. Vycházející megastar Marvelu Jonathan Majors má velký problém
Téma29. 3. 2023
Z Oscarů do vazby. Vycházející megastar Marvelu Jonathan Majors má velký problém
Koncem března totiž v New Yorku napadl svou přítelkyni v taxíku po cestě domů z restaurace. Žena si několik drobných zranění nechala ošetřit v nemocnici a Majors okamžitě putoval do vazby. V ní sice moc dlouho nepobyl, přesto bylo jasné, že plánovaný soud bude velkým škraloupem v jeho životopise. Zástupci Marvelu samozřejmě prohlásili, že za představitelem nového klíčového záporáka Kanga stojí, ovšem jen pár dní později už byla situace zcela jiná.

Problémy, kam se podíváš

I když se Majorsovi právníci snažili celou situaci smést ze stolu, problémy se jenom kupí. Před pár dny totiž s Majorsem ukončila spolupráci agentura Entertainment 360, jež jej manažersky zastupovala. Následovaly i PR agentura The Lede Company, americká armáda, pro kterou Majors namlouval reklamní spoty, a další společnosti, které měly s hercem něco společného. To vše jsou poměrně silné signály, že daná osoba je ve větších trablech, než se na první pohled může zdát.
majors creed
Creed III | Vertical Entertainment
Obavy se potvrdily ve středu 19. dubna, kdy server Variety přišel s informacemi o případech dalších žen, které Majors údajně dříve napadl. Dotyčné osoby prý spolupracují s newyorskou policií a herec bude u soudu, který je naplánovaný na 8. května, nejspíš čelit mnohem většímu množství obvinění, než „jen“ napadení své přítelkyně. Majorsovo chování na Twitteru komentovali i režiséři Tim Nicolai a A. B. Allen, podle nichž je herec krutý manipulátor a sociopat. Pouhých pár týdnů poté, co společně s Michaelem B. Jordanem předával Oscary během největšího filmového svátku, tedy jeho popularita klesla na bod mrazu.

Nastane rušení projektů?

Co Majorsovu kariéru čeká dál? V rámci MCU už má natočené scény do druhé řady Lokiho, v němž se postava Kanga objeví. Plánovaná byla i jeho účast v dalších filmech o Avengers s podtituly The Kang Dynasty a Secret Wars. Ty jsou však ve výhledu až na rok 2025 a 2026, natáčet se tedy ještě nezačaly. Marvel zatím čeká, jak se celá situace vyvine, přece jen přeobsazovat postavu Kanga Dobyvatele by se jim jistě nechtělo. Zároveň ale Disneymu, pod něhož Marvel spadá, záleží na reputaci a veřejném mínění opravdu značně, a tak možná produkční gigant nebude chtít jít proti proudu a Majorse odstřihne také. O tom však zatím můžeme jen spekulovat.
majors ant man
Ant-Man a Wasp: Quantumania | Marvel Studios
Jiné produkce ale reagují rychleji. Majors už přišel o roli po boku Willema Dafoea v chystaném thrilleru The Man in My Basement (Muž v mém sklepě). Ve hvězdách je i jeho setrvání ve snímku Spika Leeho Da Understudy či v komedii 48 hodin ve Vegas, kde má Majors hrát basketbalistu Dennise Rodmana během jeho nechvalně známého výletu do Zakázaného města během finále NBA v roce 1998. 

Kinolog: Nicolas Cage si kvůli filmu vytrhal zuby. Kde leží hranice šílenství
Ostatní16. 4. 2023
Kinolog: Nicolas Cage si kvůli filmu vytrhal zuby. Kde leží hranice šílenství