Oscarová herečka zavzpomínala na to, jak jí v době, kdy ještě nebyla nikdo, podal Keanu Reeves pomocnou ruku

Oscarová herečka zavzpomínala na to, jak jí v době, kdy ještě nebyla nikdo, podal Keanu Reeves pomocnou ruku
Vždycky budeš moje možná | Netflix
Za nejmilejšího chlápka Hollywoodu bývá nejčastěji označován Tom Hanks, Keanu Reeves mu ale v posledních letech slušně šlape na paty. Na jeho misku vah přidala další argument Octavia Spencer v show Grahama Nortona:
"Stalo se to zhruba před 25 lety, Matrix šel zrovna do kin (v té době ještě Spencer nebyla známá a hrála jen štěky v seriálech, pozn. redakce). Byla jsem na cestě vyzvednout si scénář pro konkurz. Takže jsem ani nebyla nějak upravená - měla jsem tepláky, tílko, své oblíbené tričko, které bylo potrhané a žádné spodní prádlo. A moje auto vypadalo příšerně, protože jsem vždycky parkovala pod stromy, takže ptačí trus byl úplně všude. Po cestě najednou přestalo jet, stalo se to v takové nóbl čtvrti. A nikdo mi nechtěl pomoct. Najednou se objevil chlápek v brýlích a helmě na motorku. A já hned věděla, že je to Keanu Reeves. A samozřejmě jsem začala vyšilovat. On říká 'Potřebujete pomoct?' a já, že samozřejmě. Takže jsem myslela, že si sedne do auta a já ho zkusím roztlačit. A on říká 'Ne, já vás potlačím, vy si sedněte dovnitř'. Takže mě tlačil ulicí a samozřejmě v tu chvíli, když lidi viděli, že mi pomáhá Keanu Reeves, se najednou všichni přidali," uvedla Spencer.
Spencer od té doby nevynechala jediný Reevesův film v kině, čemuž se nelze divit. Takových momentů si člověk musí vážit. Mimochodem, za podobný přístup si Reeves vysloužil i roli, která ho vrátila mezi největší hvězdy Hollywoodu. Když natáčel Matrix Reloaded (2003), byl natolik ohromen prací 12 kaskadérů, kteří se potili na scéně "Neo vs. 100 agentů Smithů", že jim všem poté dal jako dárek motorku Harley Davidson. Chad Stahelski, který na Matrixech jako kaskadér dělal, byl natolik ohromen tím, jak dobře Reeves s týmem vycházel, že mu u mnoho let později, když začal připravovat Johna Wicka, nabídl hlavní roli. A pak, že se laskavost nevyplácí!
Octavia Spencer
Keanu Reeves