Borat si geniálně vystřelil z pravicových radikálů

Borat si geniálně vystřelil z pravicových radikálů
Sacha Baron Cohen | Twentieth Century Fox
Sacha Baron Cohen je hodně svérázný herec a komik, jemuž nedělá problém si dělat legraci úplně z čehokoliv a kohokoliv, což předvedl už v několika svých filmech (Borat, Brüno, Diktátor) či televizních pořadech (Who is America?).
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen | Universal Studios
V sobotu kontroverzní provokatér pronikl v přestrojení za rasistického country zpěváka na sraz pravicových radikálů (organizovaný militantní skupinou Washington Three Percenters), který se konal ve městě Olympia ve státě Washington. Tam návštěvníkům akce zazpíval píseň o tom, že Barack Obama, Hillary Clinton či epidemiolog Anthony Fauci by měli být naočkováni "wuchanskou chřipkou". Po několika minutách organizátoři konečně pochopili, že se jedná o trolling a chtěli falešnému zpěvákovi odpojit aparaturu. V tom jim však zabránila hercova ochranka, s níž pak Cohen odjel speciální soukromou sanitkou.
To však nebyl konec Cohenova žertíku. Po chvilce se totiž vrátil na místo činu - v dalším převleku, aby udělal s pořadatelem rozhovor o tom, k čemu právě došlo! Organizátor Cohena nepoznal a v interview mu sdělil, že je přesvědčen, že finance na tento (dle jeho názoru nákladný) prank šly od Demokratické strany.
Zatím není jasné, za jakým účelem Cohen akci zinscenoval, pravděpodobně se ale bude jednat o materiál pro další sérii pořadu Who is America?.
Sacha Baron Cohen
Who Is America? | Showtime