8 exkluzivních pecek pro PlayStation 4, které by si milovník filmu neměl nechat ujít

8 exkluzivních pecek pro PlayStation 4, které by si milovník filmu neměl nechat ujít
Until Dawn | Supermassive Games
Hry jsou řazeny abecedně

DETROIT: BECOME HUMAN

Detroit: Become Human
Je to v podstatě: Já, robot 2.0
Detroit: Become Human vyvolával veliká očekávání u fanoušků filmově laděných her, protože za tímhle kouskem stojí David Cage (Heavy Rain, Beyond: Two Souls). Čekali jsme hodně, ale že nabídne hra tolik možností, jakým směrem vyvíjet příběh a určovat osud tří hratelných postav, to jsme netipovali ani v nejdivočejších snech (dohrál jsme Detroit 3x a pokaždé šlo bez přehánění o jinou hru). Nemluvě o dokonalé prezentaci, která celé hře dodává omáčku velkolepého sci-fi hollywoodského blockbusteru. Typický zástupce moderní hry "stačí se jen dívat a stejně se budete skvěle bavit".

GOD OF WAR

God of War
Je to v podstatě: Třístovka, ale s Kratem
Nádherné vizuálně, strhující emocionálně. Kdo by to byl řekl, že se z jednoduché hack and slash adventury vyvine komplexní příběh o vztahu otce a syna, kteří musí společně splnit poslední přání jediné ženě, jíž oba milovali. God of War je příkladným důkazem toho, jak moc se herní žánr vyvinul. Ne že by dnes původní série svým přímým tahem na branku nebavila. Ale rozhodně v člověku nenechá takovou vnitřní stopu jako poslední díl.

HIDDEN AGENDA

Hidden Agenda
Je to v podstatě: Kriminálka Las Vegas na párty
Hidden Agenda je zajímavý herní experiment, který využívá služby jménem PlayLink. Ve zkratce - hráč má před sebou interaktivní film, kde za pomoci mobilu/tabletu rozhoduje o jednotlivých akcích a hráčů může být až 6! Což v praxi znamená kolektivní vinu, pokud jde o volby. Vzhledem k dvouhodinové délce jde spíše o hříčku, ale jsou tu různé cesty, kudy se vydat a v podstatě hráč dvě hodiny sleduje vynikající kriminálku. Jen ji k tomu navíc ovládá.

MARVEL'S SPIDER-MAN

Marvel's Spider-Man
Je to v podstatě: Filmová marvelovka... s ovladačem
Je až neuvěřitelné, jak málo her s komiksovými hrdiny v posledních letech (navzdory jejich stoupající popularitě) vzniká. Protože v Sony drží na pavoučka práva, využili toho a jeho nejnovější herní dobrodružství urvali exkluzivně pro svou konzoli. Milovníkům marvelovek pak hra dopřává vše, co si mohou jen přát. Pravda, na ostatní Avengery tu nenarazíte. Ale feeling, příběh, prezentace, hudba, to vše vám jejich absenci plně vynahradí.

THE ORDER: 1886

The Order: 1886
Je to v podstatě: Penny Dreadful s Teslou
Hra The Order: 1886 měla být bombastickým startem nové konzole a nevyšlo to. Byla příliš krátká, obsahově toho moc nenabízela a hratelnost také mohla být nápaditější. Ale ta prezentace! Přestože jde o jednu z prvních vlašťovek pro PlayStation 4, dodnes jde o jednu z nejnádhernějších her konzole (a celé téhle generace konzolí vůbec). Jistě, herně vás The Order: 1886 neodpálí. Ale z formy alternativní historie z viktoriánského Londýna, kde vás na boj s Vlkodlaky zásobuje zbraněmi Nikola Tesla, vám spadne brada na zem.

UNCHARTED 4 / UNCHARTED: THE LOST LEGACY

Uncharted: The Lost Legacy
Je to v podstatě: Indiana Jones nové generace
O sérii Uncharted se netřeba dlouze rozepisovat. Za legendu patří tenhle herní Indiana Jones už z dob PlayStation 3 a na čtyřku přišly dva hned zářezy, které znovu daly fanouškům dokonalý pocit z dobrodružné jízdy za pokladem (a k tomu tentokrát přidaly trochu té volnosti pohybu). Snad vyjde filmová adaptace, i když v Sony zatím na prosby fanoušků moc neslyší.

UNTIL DAWN

Until Dawn
Je to v podstatě: Vřískot říznutý Pádem do tmy
Dost možná nejzajímavější kousek. Until Dawn je totiž plnohodnotný slasher, v němž se hráč de facto se stává režisérem celé podívané. Určuje, jak se příběh vyvine a hlavně je jen na něm, kolik postav se zdárně dožije závěrečných titulků. Nemluvě o hvězdném obsazení (Rami Malek, Hayden Panettiere, Peter Stormare). Pro milovníky hororů jednoznačná povinnost!