Animované hity zblízka: 9. část – Na vlásku

Animované hity zblízka: 9. část – Na vlásku
Na vlásku | Walt Disney Studios
Do role Lociky byla málem obsazena Idina Menzel, která později proslula jako Elsa.
Po premiéře pohádky Princezna a žabák bylo studio zklamáno z tržeb a rozhodlo se, že musí do kina dostat více chlapců a ne jen dívčí publikum. Proto se v prvních trailerech objevoval ve velkém Evžen a tento reklamní tah zafungoval.
Locika je první princeznou s nadpřirozenými silami. Druhou se později stala Elsa s jejím ledovým kouzlem.
Na vlásku
Na vlásku | Walt Disney Studios
Ačkoli se zdá, že Gothel zabije pád z věže, ve skutečnosti zemřela stářím. Narodila se dávno a jak nám filmaři před jejím pádem ukázali, po zmizení kouzla se rychle dostává na svůj věk, ve skutečnosti se proto před dopadem na zem změnila na prach, což jasně ukazuje dopad prázdného pláště.
Na vlásku si může po první princezně se superschopnostmi připsat ještě další úctyhodné zápisy do historie – jedná se o 50. animovaný snímek studia Disney a úplně první celovečerní 3D počítačově animovaný film pod hlavičkou Myšího domu, všechno předtím byl Pixar.
Režisér Na vlásku Nathan Greno začínal u Disneyho jako animátor draka Mushu v Legendě o Mulan. Než se dostal k režii, pracoval i na animovaných snímcích Medvědí bratři, Robinsonovi a Bolt.
Zapomenuté údolí s Locičinou věží je inspirováno místem jménem Rocamadour ve Francii.
Původně měl být Pascal veverka, nakonec ale vyhrál chameleon, který měl mít fialovou nebo modrou barvu. Až později se - s ohledem na Locičiny vlasy a šaty - rozhodli animátoři pro zelenou, lépe s nimi ladila.
animovane-hity-zblizka-9-cast-na-vlasku
Na vlásku | Walt Disney Studios
Animátoři původně chtěli použít v jedné z nejkrásnějších scén filmu ohňostroje místo lampionů. Nápad s lampiony se nakonec zalíbil a přivedl jednu z nezapomenutelných scén k životu.
Locika má vlasy dlouhé 21, 3m! Pro simulaci jejich pohybu tak musel vzniknout speciální program. Celý účes pak tvoří 100 000 jednotlivých vlasů.