Netflix chystá americký remake Hry na oliheň. Pracuje na něm režijní ikona

Netflix chystá americký remake Hry na oliheň. Pracuje na něm režijní ikona
Hra na oliheň | Netflix
Ano, klasický hollywoodský nešvar, z něhož chytá bolehlav každý fanoušek evropského filmu, doputoval už i ke korejskému megahitu. A to i přesto, že zatímco u evropských titulů se dá remake často líně obhájit neochotou Američanů číst titulky, u Hry na oliheň tato výmluva díky anglickému dabingu i obří popularitě padá. Studio nemá v tomto případě látku opravdu komu přiblížit, protože ji zkrátka už „všichni“ viděli. Jenže ani to Netflix evidentně netrápí.
Hra na oliheň
Hra na oliheň
81%
První zprávy o potenciální předělávce Hry na oliheň zveřejnil před rokem známý hollywoodský Insider Jeff Sneider, s tím, že hlavouni streamovací platformy chtěli k projektu za každou cenu ukecat samotného Davida Finchera. Ano, režisér klasik Sedm, Klub rváčů či Zmizelá má na Netflixu stále výjimečné postavení a platforma chce i po nedávném Zabijákovi těžit ze jména jednoho z nejvlivnějších režisérů své generace, co to jde.
A světe div se, Fincher prý po nějakém čase opravdu souhlasil a na remaku dle zákulisních šeptand začal pracovat. Tento stav pak zůstává podle Sneidera nadále aktuální, slavný režisér se údajně na projektu nadále „potichu“ podílí a je momentálně prý dost pravděpodobné, že to remake opravdu dotáhne až k natáčení.
Hra na oliheň
Hra na oliheň | Netflix
Zatím ovšem není jasné, v jaké roli by se Fincher v americké Hře na oliheň objevil. Streamovací služba se ho údajně snaží ukecat do režie, v interních materiálech by však měl zatím figurovat jen jako producent. Je tedy možné, že režijní otěže nakonec převezme někdo úplně jiný a režisér svým jménem novinku pro Netflix pouze zaštítí. Což by jinak zbytečnému nápadu mohlo u některé skupiny diváků přeci jen pomoci.
Vše se ale stále odehrává jen na úrovni zákulisních šeptand a spekulací. Je tedy dost možné, že pokud se americké verze přeci jen dočkáme, může to být bez Finchera, jenž je ostatně pověstný tím, že od řady rozdělaných seriálů či filmů nakonec odešel. Na druhou stranu, angažování slavného režiséra s jedinečnou vizí by mohlo značit, že v tomto případě netouží Netflix jen po prázdném a peníze ždímajícím remaku, ale představuje si i trochu odlišný přístup s jasnou vizí. A tu by Fincher určitě doručil, stejně jako prvotřídní řemeslo. Na druhou stranu se asi všichni shodneme, že bychom velebeného tvůrce raději viděli u originálnějších a osobitějších projektů. Nechme se překvapit, zda se spekulace nakonec potvrdí.
Zdroj: Jeff Sneider, World of Reel