Dior vs. Coco Chanel. Hvězdný seriál ukazuje v traileru osobní válku módních legend

Dior vs. Coco Chanel. Hvězdný seriál ukazuje v traileru osobní válku módních legend
The New Look | Apple TV+
„Jablíčková“ služba pak dala projektu, ostatně jak už je u tamních seriálů poměrně zvykem, příkladnou péči a evidentně se vůbec nešetřilo na rozpočtu. Příběh z pera scenáristy Todda A. Kesslera (několik epizod kultovní Rodiny Sopránů, seriál Bloodline) se totiž může už z trailerů pyšnit nejen skvělou vizuální stránkou a evidentně špičkovou dobovou výpravou, ale zejména hvězdným obsazením, jež by projektu záviděli zřejmě i filmoví režiséři.
The New Look
The New Look
75%
Diora si totiž zahraje charismatický herec Ben Mendelsohn z Rogue One: Star Wars Story či Captain Marvel, jeho ženskou rivalku Coco Chanel pak ztvární legendární Juliette Binoche. Ani ve vedlejších rolích se však nebude šetřit známými tvářemi. V seriálu se tak objeví např. John Malkovich, Glenn Close či Maise Williams známá coby Arya ze Hry o trůny. Velkou péči pak tvůrci věnují také soundtracku, na němž se mají objevit velká jména hudební scény jako Nick Cave, Florence Welch či Lana Del Rey. Všichni nazpívají předělávky tehdejších písní.
Seriál nás zavede do Francie 40. let, kdy ve stínu druhé světové války stoupá hvězda Christiana Diora, který svým stylem zcela prolomí tehdejší zvyky ve francouzské módě. Jenže tehdejší velikáni jsou proti a nelíbí se to samozřejmě ani Coco Chanel, které hrozí, že ji Dior srazí z jejího pomyslného trůnu. Začíná tak rivalita, v níž se ocitnou i další velikáni tehdejší doby. Všichni pak musí bojovat i se svými osobními problémy, válkou a jejími následnými dozvuky. A Dior se bude snažit všechny přesvědčit, že chce svými návrhy dát lidem zasaženým válkou novou naději a trochu té krásy.
The New Look: trailer | Apple TV+
Seriál A New Look by tak měl nabídnout poctivý mix osobního dramatu, jenž bude volně inspirován životem zmiňovaných ikon a zároveň přinese velký dárek všem fanouškům módy, kteří si novinku nejspíš pořádně užijí i po vizuální stránce. Upoutávka pak šikovně kombinuje dobovou atmosféru s moderním hudebním podkresem a nastiňuje zajímavý střet dvou osob s rozdílnou vizí. Poctivých historických dramat není nikdy dost, tak snad se jednoho dočkáme i v tomto případě.
Podívejte se na přehled nejlepších seriálů z Apple TV+ podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Apple TV+