Rebel Moon: Star Wars podle Zacka Snydera ještě nejsou venku a už se chystá animovaný seriál

Rebel Moon: Star Wars podle Zacka Snydera ještě nejsou venku a už se chystá animovaný seriál
Rebel Moon | Netflix
Není to poprvé, co má Snyder takzvaně velké oči. Když se upsal režii supermanovského restartu ve snímku Muž z oceli společnosti Warner Bros., přinesl s sebou vizi mnohem většího filmového vesmíru DC, jehož většina nakonec zůstala nerealizovaná. Když pak pro Netflix natočil akční zombie snímek Armáda mrtvých, rychle po něm následovalo uvedení prequelu/spin-offu Armáda lupičů a hned poté jeho plány na další pokračování a animovaný seriál narazily. Nyní v rozhovoru pro nové číslo časopisu Total Film potvrdil, že pokud jde o Rebel Moon, i tady už si myslí na sérii pokračování a spin-offů.
Původních velkorozpočtových sci-fi filmů v dnešní době moc nevzniká, takže když už se do nějakého pustíte, měli byste si dát záležet. Tak alespoň zřejmě uvažuje Snyder, který v rozhovoru pro Total Film řekl, že už teď myslí daleko za hranice dvou připravovaných filmů. „Chystáme povídkový podcast, animovaný komiks a animovaný seriál,“ vysvětlil.
Pokud vás právě zachvátila panická hrůza, že byste si museli dělat domácí úkoly ještě předtím, než usednete ke sledování dvoudílné space opery, můžeme vás uklidnit –⁠ podle všeho budou tyto projekty doplňkové, nikoli povinné. „Všechny se odehrávají před událostmi prvního filmu. Takže můžete lépe chápat rozsáhlost mytologie, na které jsme pracovali,“ vysvětlil Snyder s tím, že snímky budou dějově srozumitelné samy o sobě.
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně: teaser trailer | Netflix
Přestože bych jen opatrně věřil tomu, že na všechny Snyderovy plány dojde (víme, jak to dopadlo v minulosti), jeho projekt je podle traileru natolik přehnaně ambiciózní a velikášský, až se jeden těžko brání zvědavosti. Proč? Protože málokdy nějaké studio tak velkoryse podpoří podobný nový projekt.
První film nese podtitul A Child of Fire a Netflix ho uvede 22. prosince letošního roku. Druhý s názvem The Scargiven dorazí na streamovací službu 19. dubna 2024. Hrají Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Jena Malone, Corey Stoll, Rupert Friend, Cary Elwes, Djimon Hounsou a Ed Skrein.
Než Rebel Moon dorazí na Netflix, je tam podle Kinobox žebříčku nejlepších filmů z čeho vybírat.