V Praze pokračuje natáčení Interview s upírem. Zahraniční produkce dostala výjimku

V Praze pokračuje natáčení Interview s upírem. Zahraniční produkce dostala výjimku
Interview s upírem | AMC
O vyjednaných podmínkách mezi AMC a stávkující SAG-AFTRA informoval web Deadline. Dohoda se týká pouze dvou zmíněných titulů, všechny ostatní tituly AMC jsou dál pozastavené. Interview s upírem schází přibližně šest týdnů ke zkompletování druhé série, jejíž natáčení v Praze započalo 3. dubna letošního roku. První, sedmidílná řada vznikala od prosince 2021 v New Orleans a pod vedením showrunnera Rolina Jonese (Perry Mason) si došla pro skvělé ohlasy. Web Rotten Tomatoes sdružující zahraniční kritiky hlásá 99 % pozitivních ze 71 evidované recenze, a to s vysokým průměrným hodnocením 8,2 z 10.
Interview with the Vampire
Interview with the Vampire
69%
Druhá série bude mít také sedm epizod, a jelikož obnovené natáčení se dle rozvrhu uzavře s příchodem podzimu, premiéra proběhne v příštím roce. Praha zastupuje pařížské lokace, kde se příběh v období druhé světové války odehrává. Natáčení bude probíhat v barrandovských ateliérech a také v okolí Staroměstského náměstí či Pražského hradu. Není jasné, kdy přesně padne první klapka po nucené pauze, ale herci a herečky nečelí kolizím v pracovním rozvrhu, takže návratu štábu do Čech nic nebrání. Mezi hereckými představiteli najdeme třeba Jacoba Andersona (Hra o trůny), Sama Reida (Čekání na barbary) či Bena Danielse (Koruna).
The Walking Dead: Daryl Dixon
The Walking Dead: Daryl Dixon | AMC+
AMC může pokračovat také s produkcí druhé řady seriálu The Walking Dead: Daryl Dixon, který navazuje na úspěšnou show Živí mrtví. Spin-off zaměřený na protagonistu Daryla Dixona (Norman Reedus) má premiéru první šestidílné řady naplánovanou na 10. září. Druhou začne štáb v Evropě natáčet už brzy, což se v současnosti jen tak někomu nepoštěstí. Vedle dvou zmiňovaných projektů AMC má povolení od SAG-AFTRA třeba netflixovské Uzdravení, dále Teherán od Apple TV+ nebo nezávislá produkce Hal & Harper s Markem Ruffalem a Lili Reinhart. Výjimku získalo ještě nákladné Kolo času od Amazonu, jehož druhá série vzniká přes léto rovněž v České republice.
Smůlu má oproti tomu seriál Nadace od Applu, produkce třetí řady na území Čech se 14. července zastavila na dobu neurčitou. Zbývají přitom tři měsíce práce a letňanská společnost Prague Studios musela dle magazínu Prague Reporter kvůli přerušení výroby propustit 1700 lidí.