Co děláme v temnotách láká na pátou sérii. Guillermo se konečně mění v upíra!

Co děláme v temnotách láká na pátou sérii. Guillermo se konečně mění v upíra!
Co děláme v temnotách | FX / Hulu
Oblíbený seriál inspirovaný stejnojmenným celovečerním filmem Taika Waititiho a Jemaine Clementa z roku 2014 se vrací s pátou sezónou. Původní snímek představil jednak čtveřici prastarých upírů, která se vyrovnává s věčným životem ve společné domácnosti, jednak novozélandského komika a filmaře Taiku Waititiho, který se od té doby značně proslavil (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo, Thor: Láska jako hrom atd.). Originální schéma dokumentu a zdařilé rozkročení mezi hororem a parodií slavilo úspěch. Proto se tvůrci vydali totožným směrem také v případě seriálu, který už posbíral několik cen Emmy a stal se populární značkou.
Co děláme v temnotách: trailer na 5. sérii | FX / Hulu
Rovněž v seriálu se představuje čtveřice rozdílných upírů a její často komplikované soužití v jedné starobylé rezidenci, o niž se stará lidský sluha Guillermo (Harvey Guillén). Bývalý král a dobyvatel Nandor (Kayvan Novak), ležérní playboy Laszlo (Matt Berry), smyslná Nadja (Natasia Demetriou) i nudný energetický upír Colin Robinson (Mark Proksch) se znovu vrací také v páté řadě, byť to poslední dobou už nebyla tak velká sláva. Zdá se, že tvůrcům dochází síly a nespokojenost začalo projevovat i jinak loajální publikum. Možná se to však změní.
Vypadá to, že Guillermovi se konečně splní sen a stane se upírem, ale má to jistý zádrhel... Colin bude kandidovat na post komisaře a Nandor, Laszlo a Nadja se jako obvykle budou pouštět do svých střetů reality moderního života s jejich existencí v nadpřirozenu. Seriál v minulosti rovněž připravil některá zajímavá camea. Objevili se v něm například herečky a herci Tilda Swinton, Danny Trejo, Wesley Snipes a Evan Rachel Wood nebo populární režiséři, kteří patří mezi fanoušky, tedy Sofia Coppola a Jim Jarmusch. Můžeme proto očekávat, že se některé známé tváře v Co děláme v temnotách mihnou i v páté řadě.
Nových dílů seriálu Co děláme v temnotách se dočkáme 13. července, navíc už je podle Collidera objednaná i šestá řada. Těšíte se?