Oscarový stvořitel pojídače dětí a vodního tvora chystá seriál plný "sofistikované hrůzy"

Oscarový stvořitel pojídače dětí a vodního tvora chystá seriál plný "sofistikované hrůzy"
Faunův labyrint | Warner Bros.
Guillermo del Toro není žádným zelenáčem v hororovém žánru, což dokázal filmy jako Mimic (1997) nebo Princ bez království (2001)... plus kdo viděl Faunův labyrint (2006), určitě si pamatuje mrazivou scénu s “pojídačem dětí“.
Po svém úspěchu na letošních Oscarech se rozhodl, že se ke svým hororovým kořenům vrátí – pro Netflix připravuje povídkový hororový seriál s názvem 10 After Midnight, jehož každá epizoda bude obsahovat jiný druh sofistikovaného a hrůzného příběhu. Del Toro bude hlavním pardálem, který seriál povede, tudíž je jasné, že bude stát za režií a scénářem mnoha epizod, ovšem bude mu poskytnuta ještě posila, o které toho zatím v tuhle chvíli není moc známo. Je pouze jisté, že mu s tím pomůže J. Miles Dale, producent filmu Tvář vody (2017), který získal Oscara za nejlepší film roku. V připravovaném seriálu se tentokrát chopí role výkonného producenta. 
Guillermo del Toro
Blade 2
Del Torovi fanoušci určitě moc dobře ví, že to nebude poprvé, co se jejich oblíbený režisér rozhodl vytvořit hororový seriál. Spolu s Chuckem Hoganem ještě stojí za vznikem seriálu Agresivní virus (2014), který byl zakončen svou čtvrtou sérií minulý rok. Ještě samozřejmě není známo žádné datum premiéry, stejně tak nejsou žádné informace o tom, kolik epizod vlastně seriál bude mít a na co se v nich můžeme těšit. Snad brzy řeknou tvůrci více.