Videorecenze: Sestra II je horor se spoustou kozlíku lékařského a vína v Kristově krvi

Videorecenze: Sestra II je horor se spoustou kozlíku lékařského a vína v Kristově krvi
Sestra 2 | New Line Cinema
Sestra II - videorecenze | Kinobox
První díl Sestry patřil k nejslabším dílům této volně propojené série. Druhý díl se neodehrává už jen v Rumunsku (což samo o sobě nebylo slabinou snímku), ale má epičtější záběr, protože zlo se šíří celou Evropou. Valak pase pro ztraceném svatém artefaktu, jenž by mu umožnil být ještě mocnějším. Druhý díl je tak celkově o něco propracovanější než jednička.
Sestra II
Sestra II
  • O2 TV
  • Rakuten
  • Google Play
  • +2
55%
Sestra 2 není extra strašidelná, děsivá ani brutální. Je spíše atmosférická s několika lekačkami a rozvíjí svou mytologii hlavně do šířky než do hloubky. Víc míst, víc postav, víc manifestací démonů. Na chvíli se tu objeví i satan v kozlí podobě. Film s vysokým obsahem kozlíku lékařského a červeného vína v Kristově krvi spoléhá hlavně na pomalé budování napětí a do středu našeho strachu staví děti, o něž se bojíme nejvíc. Ať už je to malý ministrant v kostele nebo školačky z dívčího internátu. Nejimaginativnější sekvencí je asi ta, kdy se sestra Irene ocitá v opuštěné uličce s vystavenými časopisy v trafice, jejichž koordinovaně otáčející se stránky vytvářejí děsivé kolážové kompozice.

Pro zvýšení zábavnosti je možné hledat paralely mezi snímkem Sestra, Sestra v akci a Vetřelci. Zde i tam dostane jediná přeživší svědkyně strašlivých událostí příkaz od zlé korporace, aby prozkoumala další destinaci, kde na ni čeká vetřelčí matka nebo sestra.