Zemřel Robin Williams. Petr Pan, Král Rybář i doktor z Willa Huntinga.

Zemřel Robin Williams. Petr Pan, Král Rybář i doktor z Willa Huntinga.
Král Rybář | Columbia TriStar
Král Rybář
Král Rybář | Columbia TriStar
Podle informací od jeho publicisty (který hercovu smrt potvrdil), bojoval zřejmě Robin Williams v poslední době s depresemi a léčil se z drogové závislosti.
Robin Williams platil za filmovou hvězdu první velikosti už více než 30 let. V jeho repertoáru najdeme jak čistě komediální, tak dramatické role. Vzpomeňme na nezapomenutelného Rusa ve filmu Moskva na Hudsonu (1984), optimistického válečného DJe z filmu Dobré ráno, Vietname (1987) nebo učitele Johna Keatinga ze Společnosti mrtvých básníků (1989). Za poslední dva jmenované filmy byl nominovaný na Oscara, stejně jako za hlavní roli v dramatu Terryho Gilliama Král rybář (1991).
Robin Williams, Ben Affleck, Matt Damon
Zaslouženého ocenění se dočkal v roce 1997. Jeho role psychologa Seana McGuirea ve filmu Dobrý Will Hunting mu vynesla Oscara za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Snad nejznámější je ale jeho tvorba pro děti. Filmy jako Hook (1991), Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993), nebo Jumanji (1995) patřily v 90. letech do videotéky snad každého dítěte.
Robin Williams
Mrs. Doubtfire - Táta v sukni | 20th Century Fox
Chris Columbus, režisér (nejen) Mrs. Doubtfire, vzpomíná na stránkách Variety: "Přišli jsme o jednoho z našich nejinspirativnějších a nejtalentovanějších komiků, který byl zároveň i jedním z nejlepších herců své generace. Jeho vystoupení nepřipomínala nic, co bychom do té doby znali. Šlo to z nějakého duchovního místa, z jiného světa. Upřímně, je jedním z mála, kdo si zaslouží označení génius."
V posledních letech se Robin Williams vrátil na výsluní svou opakující se rolí Teddyho Roosevelta v trilogii Noc v Muzeu (2006, 2009 a 2014).

Trailer k filmu Noc v muzeu 3:

Musíme zmínit také hlavní roli excentrického reklamního kreativce v aktuálně běžícím seriálu The Crazy Ones, kterým Robin Williams znovu dokázal, že nepatří do starého železa. Tato jinak velmi svěží záležitost ale svého hlavního tahouna přežije jen sotva. Robin Williams byl prostě jenom jeden. Dokládá to i facebookový příspěvek britských komiků Monty Python, s nimiž měl Williams natáčet netradiční sci-fi snímek. "Zázračný dar od boha s obrovitánským srdcem. Nemůžeme uvěřit, že odešel. Všechna čest, Robine, jsi jedinečný."
Robinu Williamsovi bylo 63 let a zanechal po sobě ženu a tři děti. 
Obrázek článku