Další Marvelovka našla režiséra: Doktor Strange bude veden temnými silami

Další Marvelovka našla režiséra: Doktor Strange bude veden temnými silami
Fotku doplnil režisér textem: Můj příští film bude STRANGE
Kdo snímek natočí? Režisér Scott Derrickson, který se v Hollywoodu etabloval prostřednictvím hororového žánru (V moci ďábla, Sinister). Ve hře o režii Doktora Strange byli i Jonathan Levine (50/50, Mrtví a neklidní) a Mark Andrews (spolurežisér Rebelky), studio ale nakonec dalo přednost Derricksonovi. Upřímně, tuhle volbu jsem čekal ze všeho neméně.
Dericckson je totiž ze zmíněné trojice jediný, kdo nikdy nepracoval s humorem odlehčeným scénářem, na čemž marvelovky dost staví. Studio buď chce v případě Strange vybudovat temnější atmosféru (na což je Derrickson bez debat ideální), nebo se rozhodli úspěšného tvůrce využít v novém žánru. Nejspíš se to jeví jako zvláštní volba, ale když může hororový guru James Wan natáčet sedmičku Rychle a zběsile, proč by si Derrickson nemohl od všech těch démonů a vrzajících dveří odskočit do marvelovského universa.
Že nejde o fámu potvrdil režisér na svém Twitteru následujícím obrázkem:
dalsi-marvelovka-nasla-rezisera-doktor-strange-bude-veden-temnymi-silami
Fotku doplnil režisér textem: Můj příští film bude STRANGE
Pro ty, kdo postavu neznají: Dr. Stephen Vincent Strange byl arogantní neurochirurg do chvíle, než si zničil ruce při autonehodě. Tím se mu sesypal život a Strange začal pátrat ve světě po něčem, co by ho zas dalo dohromady. Nakonec se doslechl o tibetském mystikovi jménem Ancient One, který je schopen konat zázraky. Vyhledal ho, požádal ho, ale byl odmítnut pro své sobectví. Během pobytu zjistil, že Ancientův učen Baron Mardo plánuje zabít svého pána, ale Stephen mu to překazil. Ancient One v něm uviděl dobro a rozhodl se ho naučit umění kouzel a magie.
Premiéra zatím oznámena nebyla, prezident Marvel Studios Kevin Feige nicméně v lednu roku 2013 řekl, že bude Doctor Strange součástí Fáze tři.