US tržby: Čekání na velké hity přeje trvalkám minulých týdnů

US tržby: Čekání na velké hity přeje trvalkám minulých týdnů
Tentokrát není doslova moc o čem psát, takže to výjimečně nebudu moc zdržovat a kdo chce vědět podrobnosti o filmech, co se v US TOP10 drží zuby nehty již delší dobu, stačí skočit na náš pravidelný výpis tržeb.
Jack Ryan: V utajení
Nový Jack Ryan si pomalu získává své publikum.
Podíváme se hlavně na nováčky a Jacka Ryana. Jacka Ryana proto, že se mu ve Státech moc nedaří, po třech týdnech se propadl na šestou pozici a do téhle chvíle z amerických diváků vytáhl slabých 38 milionů dolarů. To je opravdu málo na restart slavné série, ale jinde to naštěstí vidí jinak. Celosvětově již agent v podání Chrise Pinea vydělal 100 milionů a s tím už se dá pracovat. Rozpočet snímku byl relativně skromných 60 mega a pokud ve světě snímku nedojde dech, možná se nakonec té dvojky dočkáme. Rozhodně to ale nebude díky americkému trhu. Inu, nebylo by to poprvé, co o úspěchu filmu a jeho sequelu rozhodne svět (viz Pacific Rim).
Michael B. Jordan, Miles Teller, Zac Efron
Hlavních rolí se v komedii That Awkward Moment ujali Zac Efron, Miles Teller a Michael B. Jordan.
A teď k nováčkům. Nejvýše se vyšplhala komedie That Awkward Moment, která s 9 miliony skončila na třetím místě. Snímek o třech přátelích, kteří se s ženskými dostanou do vztahového bodu "Kam tohle směřuje?", kritika odrovnala a ani diváci nejsou příliš nadšení. Studio přesto slaví, protože snímek stál jen 8 milionů. Vyděláno tudíž je. A vydělá i druhý nováček na sedmém místě. Tam skončilo drama Prodloužený víkend s 5 miliony. Stálo 18, tudíž investice se nepochybně vrátí. Jde nicméně o zklamání, neboť ve filmu hrají Kate Winslet a Josh Brolin, natočil ho talentovaný Jason Reitman (Juno, Lítám v tom) a přesto prý výsledek za moc nestojí. Což je škoda.
Josh Brolin, Kate Winslet
Pro Jasona Reitmana jde o jeho první režijní neúspěch.
Příště už by měly být víkendové tržby výrazně výživnější - do kin dorazí LEGO® příběh, Památkáři George Clooneyho a Vampýrská akademie.