21. týden-kinopremiéry: Rychlý, zběsilý, rozkošný i hypnotický týden

21. týden-kinopremiéry: Rychlý, zběsilý, rozkošný i hypnotický týden
Rychle a zběsile 6
Rychle a zběsile pošesté (2013)!!! A stále nenudí. Pravda, tahle série dokáže poměrně slušně hnout žlučí ekologickým aktivistům nebo Amenitům. Ostatní se nicméně budou skvěle bavit. A to i přesto, že nejnovější díl trvá těžko uvěřitelných 145 minut. Je tu mužný Vin Diesel a Dwayne Johnson nebo sexy vamp Michelle Rodriguez. Z exotického ráje se vydávají do Londýna, aby zatrhli
Rychle a zběsile 6
Rychle a zběsile 6
řádění jedné nebezpečné party. V Rychle a zběsile 6 nechybí vydatná porce honiček, souboje, demolice a na své si přijdou i vyznavači rodinných hodnot. Prostě na jedničku odvedená, poctivá práce. My dáváme 80%. Recenze filmu si přečtěte zde.  
Rozkoš v oblacích
Tak Pedro natočil komedii...
Pedro Almodóvar, mistr lidských dramat, vás zve na komediální Rozkoš v oblacích (2013). Téměř celý snímek se odehrává na palubě letadla, které se spolu s celou posádkou řítí do záhuby. Svérázní pasažéři a zaměstnanci aerolinky se s tím vypořádají po svém, budou si užívat, dokud to jen půjde. Budou se bavit i diváci? Těžko říct. Almodóvarovi gayové, bisexuálové a lesbičky jistě nesednou každému. A humor nedělá jen fakt, že ve scénách figurují představitelé jiného sexuálního přesvědčení, než je zrovna to vaše. Rozkoši v oblacích dáváme 60%, recenze najdete zde.
Hypnotizér
Lasse Hallström se pustil do režie detektivky.
Švédský režisér Lasse Hallström má za sebou pěknou řádku divácky úspěšných, oblíbených filmů. Novinkou Hypnotizér (2012) se rozhodl vybočit ze zajetých kolejí romatnického melodramatu a pustil se do kriminálky. Snímek pojednává o mladíkovi, který jako jediný z rodiny přežil řádění brutálních vrahů, upadl ale do kómatu. Jde o jediného svědka, tudíž je najat profesionální hypnotizér, aby mohl být pachatel usvědčen. Snímek Hypnotizér byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy, schází mu nicméně výraznější atmosféra a logičtější scénář. Tady Hallström šlápl vedle. Hypnotizérovi dáváme 60%, recenze si přečtěte zde.
Big Lebowski
Big Lebowski | Gramercy Pictures
V obnovené premiéře do kin míří i novodobá klasika bratrů Coenů Big Lebowski (1998). Svérázná detektivní komedie vyprávějící (ne)obyčejný příběh Dudea Lebowskiho (Jeff Bridges) pobaví i po letech. Nezapomenutelné epizodní role, skvělá filmařina, švihnutý scénář, parádní soundtrack a kuželky! I o těch se vám možná bude po shlédnutí filmu zdát. Big Lebowski nemá chybu. Kvalitní komedie jsou totiž v současnosti nedostatkovým zbožím.
Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama
Dorota Nvotová byla v Nepálu.
Do kin se můžete vypravit též na dokumentární snímek Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama (2013). Fulmaya je nepálské alter ego herečky Doroty Nvotové, která v asijské zemi žila, pomáhala dětem a hledala sama sebe. Podařilo se jí to? Vypravte se do kina. Recenze filmu najdete zde.
No
Snímek No pojednává o odporu ke generálu Pinochetovi.
Na závěr se vám představí charismatický Gael García Bernal v roli prodejce Coca Coly a aktivisty bojujícího proti chilskému generálu Pinochetovi. Retrosnímek No (2012) je natočen ve stylu osmdesátých let. Je lehce naivní, úsměvný a přináší též poselství. Třeba to, že říkat pravdu se musí s citem a po malých doušcích. Je to stejné jako s prodejem lahvové Coca Coly.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.