Tržby v českých kinech: Animovaná Rebelka vládne, Doba ledová 4 má 500 tisíc diváků!

Tržby v českých kinech: Animovaná Rebelka vládne, Doba ledová 4 má 500 tisíc diváků!
Doba ledová 4: Země v pohybu | BontonFilm
Ve čtvrtek vstoupila do kin Rebelka (2012), zrzavá holka s lukem, a ovládla víkendový žebříček tržeb. Animovaný snímek vydělal téměř 3 miliony korun, které do pokladen kin přineslo 20 tisíc diváků. Filmovému létu tedy i nadále vévodí animované filmy, i když tentokrát nemůže distributor počítat s takovou návštěvou jako v případě Madagaskaru 3 (2012) nebo čtvrté Doby ledové (2012).
Doba ledová 4: Země v pohybu
Doba ledová 4: Země v pohybu | BontonFilm
Ta je po víkendu druhá (1,6 milionu korun) s tím, že kromě letošního primátu pokořila i metu půl milionu diváků. Nechme se překvapit, jestli Hobit (2012), který bude do kin uveden až v polovině prosince, tedy těsně před Vánoci, čtvrtou Dobu ledovou ohrozí.
Colin Farrell
Třetí je po víkendu druhá novinka minulého týdne, remake akční sci-fi klasiky Total Recall (2012). Necelých 1,6 milionu korun a 11 tisíc platících diváků, to nejsou příliš lichotivá čísla. Možná od návštěvy kina odradily nepříliš lichotivé recenze, které se na internetu objevily ještě před uvedením snímku do kin.
Temný rytíř povstal (2012) na žebříčku opět klesl. Tentokrát až na čtvrté místo, což závěrečné části trilogie o netopýřím muži vyneslo téměř 1,4 milionu korun. Temný rytíř je možná hitem ve "světě", u nás se ale do kina chodí spíš za zábavou, než za temnou vizí světa.
Jeremy Renner
Bourneův odkaz
Na šestém místě je po tomto víkendu Bourneův odkaz (2012). Jeremy Renner se může snažit, jak chce, kouzlu Matta Damona se ovšem nevyrovná. A odpovídají tomu i tržby. Počínaje šestým místem jde totiž už pouze o řády statisíců, v případě Bourneova odkazu je to 674 tisíc korun.
Jiří Langmajer
| BontonFilm
Počkejme si na to, jak žebříčkem zamává novinka Jana Hřebejka Svatá čtveřice (2012). Původní scénář Michala Viewegha, lechtivé téma mezimanželského sexu a Jiří Langmajer se zrzavým knírkem... To by mohlo na diváky platit.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.