Pepek námořník míří do kin v animovaném 3D hávu

Pepek námořník míří do kin v animovaném 3D hávu
Promo fotka k hranému filmu
Scénář dostala na starost dvojice Jay Scherick a David Ronn, což jsou lidé, kteří před nedávnem přivedli na filmové plátno nezbedné Šmouly. Těžko říct, zda to vnímat jako dobrou zprávu. Ani dál to bohužel není moc jistější. Režie se ujme Genndy Tartakovsky, tvůrce animovaných seriálů Dexterova laboratoř (1996) či Star Wars: Klonové války (2008), jehož celovečerní animovaný debut Hotel Transylvánie (2012) dvakrát neoslnil (ale vydělal).
pepek-namornik-miri-do-kin-v-animovanem-havu
Promo fotka k hranému filmu
Bude zajímavé sledovat, jakým způsobem se tvůrci s nejnovější adaptací kultovních kratičkých grotesek poperou. V roce 1980 si na látce vylámali zuby zkušený režisér Robert Altman s Robinem Williamsem hranou verzí, za níž skalní fanoušci originálu přislíbili zmíněným pánům smrt. Pepek námořník (1980) pohořel díky zvolené formě, kdy se nepovedlo poetiku animovaných kraťasů převést do celovečerní hrané formy. Doufejme, že se tvůrci připravovaného filmu inspirují famózním Tintinovým dobrodružstvím (2011).
Americká premiéra Pepka námořníka 3D je plánovaná na 26. září 2014.
Víte že?...
... byl Pepek Williamsovým debutem na filmovém plátně? Inu, nebyl to zrovna nejlepší start, ale naštěstí to herci nijak nepošramotilo kariéru.