Tržby: Sexy Kate Beckinsale sestřelila černé letce George Lucase

Tržby: Sexy Kate Beckinsale sestřelila černé letce George Lucase
Red Tails (2012)
Nepochybnou zásluhu na vítězství Underworld: Probuzení (2012) má Kate Beckinsale, která se rozhodla vrátit ke kormidlu série (ve trojce měla jen cameo). Krása herečky nepolevuje, čtvrtý díl tvůrci vybavili lákavým 3D, větší porcí akce i krve a dočkali se od amerických kritiků nenadšených recenzí. Ti nicméně sérii nikdy moc nemuseli, takže je výsledných 27% pozitivních kritik na Rottentomatoes vlastně nepřekvapivý výsledek. To diváci šli na jisto a během premiérového víkendu vystřelili čtvrtý Underworld 25 miliony na první příčku. Nejde o nijak závratné číslo (dvojka měla o milion více a to nebyla 3D, tudíž byly levnější lístky), své si ale film vydělá. Nic proti tomu. Pokud by další díly jely v nastoleném „demoličním tempu“ a stejnou měrou uměly využít půvabů hlavní představitelky, směle do toho.
trzby-sexy-kate-beckinsale-pokorila-george-lucase
Red Tails (2012)
Ambiciózní válečné drama Red Tails (2012) o černé letové jednotce v období Druhé světové války sice režíroval Anthony Hemingway, s filmem je ale spojován hlavně George Lucas, jehož společnost Lucasfilms projekt z velké části zaštítila. Film bohužel nijak nenadchl, čemuž odpovídá utržených 19 milionů za první víkend. Stačilo to na druhé místo a vzhledem k 58 milionovému rozpočtu se film s největší pravděpodobností zaplatí. Ale nic víc. Ani klasika, ani adept na ceny. Jen další tuctovka, která měla štěstí na velké produkční jméno. Lucasem plánovaných dalších dvou dílů (sequelu a prequelu) se proto nejspíš nedočkáme.
Na třetí místo ustoupil vítěz minulého týdne, seversky drsný akčňák Kontraband (2012) Marka Wahlberga. Pád tržeb o 50% se čekal, i tak mají tvůrci vyhráno. Doposavad jen ve státech jejich dítko vydělalo 46 milionů, přičemž stálo jen 25. Na čtyřku si polepšilo drama Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) s vděčným tandemem Sandra Bullock / Tom Hanks. Snímek odkazují k tragédii, která se odehrála v září roku 2001, byl přijat v recenzích spíše rozpačitě. Téma nicméně pracuje samostatně, tudíž bylo nasazení do široké distribuce „odměněno“ 10 miliony. Žádné terno, ale osud WTC nikdy na plátnech komerčně netáhl.
Gina Carano
Gina Carano – Zkrat | Relativity Media
Na pětce poslední novinka týdne, akčňák Zkrat (2012). I přes fantastické recenze film diváky nezaujal a utržených 9 milionů je čistě díky žánrovým nadšencům. Až na šesté místo se propadla pohádka Kráska a zvíře (1991), která zažila na animák nezvykle vysoký propad. Jak je vidno, vytrvalost Lvího krále (1994) byla ojedinělým případem. Na sedmičce komediální muzikál Joyful Noise (2012), jehož rychlý ústup ze žebříčku odpovídá nenadšeným ohlasům. Na osmé pozici vytrvalá Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011 / již 534 milionů celosvětově!), na devítce Sherlock Holmes: Hra stínů (2011 / 439 milionů celosvětově).
Desítku tentokrát uzavírají Fincherovi Muži, který nenávidí ženy (2011). Ti se konečně trochu uchytili ve světě a mohou hlásit celkové tržby 165 milionů dolarů. Megahit to není, ale film se začíná blížit ziskovým číslům. Bylo na čase.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.