Preview: Temný rytíř povstal

Preview: Temný rytíř povstal
Anne Hathaway ve filmu Temný rytíř povstal (2012) | Warner Bros.
Christian Bale
Temný rytíř | Warner Bros.
Christopher Nolan vždy patřil k režisérům, kteří perfektně zvládali internetovou kampaň a na připravovaný snímek dokázali pořádně navnadit.  A i když má na světě miliony fanoušků, netrpělivě čekajících na jeho nové snímky, své povinnosti nezanedbává a čas od času nám nějakou tu fotku či menší info o filmu na netu zanechá.
Natáčení třetího Batmana započalo už v květnu a na světě je už i teaser a oficiální fotky nepřátel netopýřího muže, Banea a Catwoman. Teaser nám toho sice moc nenapověděl, ale na diskuzích se díky němu roztrhl pytel s možnostmi Gordonova pobytu v nemocnici či záběru na vyčerpaného Batmana a Banea. Zraněný Gordon si na lůžku pravděpodobně povídá s maskovaným Brucem Waynem, což by vysvětlovalo fotku, která již delší dobu koluje po internetu. Rozostřená postava v posledních vteřinách teaseru by podle všeho mohl být buď Morgan Freeman či…figurína v Batmanově úkrytu oblečená do civilních šatů.

Teaser:

Internet je plný nic neříkajících fotek z natáčení v Pittsburghu a měli jsme možnost zhlédnout i obrovskou bitku Banea a Batmana před radnicí Gotham City. Štáb z Pittsburghu před nedávnem odjel a nezapomněl se ani pořádně rozloučit. Nejnovější videa napovídají, že se natáčí kupříkladu v Los Angeles.
Tom Hardy
Temný rytíř povstal
Na filmových serverech jste si mohli prohlédnou obsazení a všimnout si, že je prakticky stejné jako v Nolanově posledním filmu, Počátku. Tom Hardy si střihne roličku nebezpečného Banea, Joseph Gordon-Levitt se tu objeví jako policista John Blake, pátrající po Batmanovi, Marion Cottilald hraje neznámou Mirandu Tate, která se prý v komiksech vůbec nevyskytuje. Další potvrzenou herečkou je Juno Temple, která ztvární postavu Holly Robinson, přítelkyně a pomocnice Catwoman.
Další novinkou je Liam Neeson, který by se ve snímku měl znovu objevit jako Ras’al Ghul. Pravděpodobně ve formě flashbacků, neboť jeho "mladé já" má hrát Josh Pence. Nejnovějším hereckým přírůstkem se stal Adam Rodriguez, známý především z Kriminálky Miami. Jeho role a význam ve filmu zatím není znám.

Z natáčení:

Největší starostí fanoušků této trilogie je bezpochyby netradiční kostým Catwoman. Anne Hathaway alias Selina Kyle se nás sice  snažila trochu uklidnit, když v rozhovoru prohodila, že převlek překvapí, ale u většiny lidí to stejnak nezabralo. Lépe si vedl Tom Hardy jež chytře smetl obavy ohledně své postavy slovy: „Prostě mi věřte. Já věřím Nolanovi.
Toto epické zakončení trilogie by se v našich kinech mělo objevit příští rok 26. července s názvem Temný rytíř povstal…ano, také doufám, že se to ještě změní.