Kultovní horor Evil Dead se vrátí

Kultovní horor Evil Dead se vrátí
Lily Collins si po Sněhurce zkusí drsnější hereckou polohu
Než si místo ruky dáte motorové pily a necháte nějakou holku znásilnit stromem (obojí v The Evil Dead je, fakt!) pak vězte, že za remakem naštěstí stojí samotný Raimi. Ten zřejmě nenašel v rozvrhu prostor pro režii čtyřky a tak místo toho odklepl novou verzi, kterou produkčně zaštítí. Režii remaku svěřil Fedemu Alvarezovi, který Raimiho zaujal sci-fi kraťasem Panic Attack (2009 / najdete ho na kartě filmu). Práce na remaku potvrdil i klíčový muž původní trilogie Bruce Campbell, se kterým prý nemáme (bohužel) počítat do hlavní role. To (naštěstí) neznamená, že by si ve filmu vůbec nezahrál. A minimálně se Campbell, stejně jako Raimi, podepíše pod produkci filmu.
Alvarez již dokonce sepsal první verzi scénáře, která ale Raimiho tak úplně nepřesvědčila. Z toho důvodu Raimi najal scenáristku Diablo Cody (Bacha, kouše! / 2009, Juno / 2007), aby ho přepsala do nějaké použitelnější podoby.
Lily Collins
Lily Collins si po Sněhurce zkusí drsnější hereckou polohu
Film bude po vzoru originálu příběhem pěti přátel, kteří si v chatce uprostřed lesů přečtou Knihu mrtvých, čímž vypustí do světa samotné Zlo. Jednoho z nedobrovolných členů smrtícího čtenářského kroužku si zahraje Lily Collins (Mirror Mirror / 2012), konkrétně postavu drogově závislé Miy, která se do lesů vydá kvůli detoxu. A místo toho jí bude čekat krvavý boj o přežití.
Premiéra remaku The Evil Dead je plánovaná na příští rok.
Víte že?...
... v době svého vzniku byl The Evil Dead v mnoha zemích radikálně prostříhán, případně zakázán? I přesto se dočkal ohromné popularity a v roce 2006 dokonce vznikl na motivy filmu muzikál, který se hrál na Broadwayi.