Xerxes přejmenován na 300: Battle of Artemisia

Xerxes přejmenován na 300: Battle of Artemisia
xerxes-prejmenovan-na-300-battle-of-artemisia-1
Již tehdy mělo studio malý problém – budou diváci vědět, že jde o pokračování povedené řežby? V roce 2007, rok po premiéře jedničky, bylo snadné držet projekt v podvědomí diváků. V roce 2011 už ví o Xerxesovi prakticky jen novináři. Studio se proto rozhodlo k přejmenování projektu na sdílnější 300: Battle of Artemisia (neboli 300: Bitva u Artemisie). A to není jediná změna. Podle posledních zpráv se už nepočítá s režisérem Zackem Snyderem, který má aktuálně plné ruce práce s Man of Steel a studio proto hledá náhradu. V hledáčku má Noama Murroa (který je též spojován s připravovanou Smrtonosnou pastí 5) a Jaumea Colleta-Serru (Orphan, Neznámý).
Scénář napsal Snyder společně s Kurtem Johnstadem podle komiksu Franka Millera. Hlavním hrdinou 300: Battle of Artemisia bude Xerxes, vůdce Peršanů, kterého si v Třístovce zahrál Rodrigo Santoro.
V hlavě mi hlodá jedna jediná věc. U původního filmu číslovka označovala počet bojovných sparťanů. A ti by tuším v Xerxesově spinoffu být neměli. Tím pádem ten nový název asi úplně nedává smysl, že?