Tvůrce hitu Uteč opráší hvězdu Scary Movie. Chystá mrazivý horor z fotbalového prostředí

Tvůrce hitu Uteč opráší hvězdu Scary Movie. Chystá mrazivý horor z fotbalového prostředí
Uteč (2017) | Universal Pictures
Pod názvem Him (dříve též Goat) se totiž pracuje na psychologickém hororu z u nás poměrně neokoukaného prostředí amerického fotbalu. V něm budeme sledovat bývalého slavného hráče v podání Marlona Wayanse (známého z Requiem za sen či série Scary Movie), který dostane za úkol trénovat vycházející hvězdu (Tyriq Withers). A kde jinde než na samotě, aby účinnost tréninku (i šance, že se něco zvrtne) byla maximální.
Scary Movie
Scary Movie | Dimension Films
Tato jednovětná synopse si vyloženě říká o to, aby generační obměna neprobíhala úplně hladce a nabízí se směr, že odcházející hvězda se s nástupem dravého mládí nevyrovná s grácií, nýbrž spíše s nevraživostí. Tomu by nasvědčovalo i prohlášení studia Universal, podle něhož půjde o mrazivě hloubkovou cestu k jádru slávy, moci a honby za dokonalostí za každou cenu. A kdo jiný než autor sociálních thrillerů jako Uteč nebo My by k těmto tématům mohl poskytnout užitečnější rady?
Ve vedlejších rolích se objeví Julia Fox či komik Jim Jefferies, zajímavější je však fakt, že se scénář Zacka Akerse a Skipa Bronkieho nějakou dobu nacházel na hollywoodském blacklistu, tedy seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů. Pod režii se podepíše talentovaný Justin Tipping, který dosud sbíral ostruhy hlavně v seriálové tvorbě a jeho celovečerní debut Kecy z roku 2016 neskrýval nápady, ačkoli ne všechny se dočkaly optimálního rozpracování. Lze však snadno pochopit, že v něm Peele vidí potenciál, a tak z této spolupráce může vzniknout komorní, nenápadná, leč o to působivější hororová podívaná.
Uteč (2017)
Uteč (2017)
Uteč (2017)
Uteč (2017)
Uteč (2017)
Snímek by se v amerických kinech měl objevit v září příštího roku, o české premiéře zatím není nic známo. Uvidíme, zdali se tuzemští distributoři zaleknou nám poněkud vzdálenému tématu amerického fotbalu, anebo jestli převáží marketingová síla značky Jordana Peelea. Než budeme vědět víc, podívejte se aspoň na náš žebříček nejlepších hororů.
Zdroje: Nerdist, The Hollywood Reporter, Universal