Jak živořící herec stvořil nejslavnějšího boxera. Film o výrobě Rockyho natočí režisér ujetých komedií

Jak živořící herec stvořil nejslavnějšího boxera. Film o výrobě Rockyho natočí režisér ujetých komedií
Rocky IV | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Obsazení hlavní role zatím čeká na rozřešení a není jisté, že hrdinou bude opravdu Sylvester Stallone. Film s názvem I Play Rocky každopádně shrne hercovu strastiplnou cestu k realizaci vysněného projektu, jímž touží dát vale živoření a s nevídaným duševním přesahem motivovat obecenstvo k úžasným životním výkonům. Bez Stalloneho by Rocky nemohl existovat a je tedy zajímavé, že sedmasedmdesátiletý italský hřebec zatím u projektu nijak nefiguruje. Postava tak možná dostane jiné jméno, ale tvůrci jinak chystají uctivý a obdivný portrét jedné z největších filmových klasik své doby.
I Play Rocky
Stallone odmítal tučné honoráře a raději na filmu pracoval s minimálním rozpočtem, aby jej nenahradil jiný herec, jenž by projekt připravil o klíčový osobní rozměr. Ten se nyní pokusí zachytit scenárista Peter Gamble, jehož scénář má být dle producenta Christiana Bahy stejně unikátní jako sám Sylvester Stallone. Toho popsal jako „zdánlivě obyčejného chlápka s neoddiskutovatelným darem, který má potřebu sdílet s ostatními a ‚ne‘ nepovažuje za odpověď.“
Trnitou i pohádkovou pouliční odyseu chladné Philadelphie, jejíž filmový příběh se v mnohém překrýval s hercovými zkušenostmi, převede do formátu film o filmu režisér Peter Farrelly. Ještě nedávno zaškatulkovaný komediální tvůrce, jehož postavy předvádí fazolové záchodové rodeo a cumlají kojícím matkám bradavku, poskočil na jinou úroveň díky etnicky orientovanému dramatu Zelená kniha. Farrelly poté natočil hořkosladkou vzpomínku na Vietnam Na pivo do první linie, načež si připomněl staré časy bláznivou komedií s Johnem Cenou Ricky Stanicky.
Rocky
Rocky
Rocky
Blbý a blbější
Zelená kniha
„Jsem Farrellyho fanouškem jakožto filmaře i člověka od té doby, co jsem s ním pracoval na hudbě k filmu Blbý a blbější,“ nechal se slyšet druhý producent Toby Emmerich. „Až Zelená kniha mě však v myšlenkách ohledně tohoto inspirativního scénáře přivedla k Peterovi. S Christianem Bahou jsme poctění, že máme Petera na palubě. Nyní bude muset pátrat po novém neznámém herci, podobném Stallonovi při natáčení Rockyho, jenž potřebuje dostat šanci a v I Play Rocky dokázat, co v něm vězí,“ naznačil, že produkce se nebude shánět po věhlasném jménu.
Zastoupit Stalloneho specifické charisma ostatně nebude snadné a v diskuzi pod článkem se můžete rozepsat, jaký ze známějších herců by toho mohl být schopný. Stallone nedávno v talkshow Jimmyho Fallona prozradil, že štafetu jeho dalšího slavného hrdiny Ramba by rád předal Ryanu Goslingovi, což se však v tomto případě jeví zcela irelevantní. I Play Rocky bude shánět kupce na blížícím se festivalu v Cannes zatím bez hlavního herce a v létě by se mohl začít natáčet.
Podívejte se také na žebříček nejlepších herců podle Kinoboxu a ověřte, kde se nachází právě Stallone.
Zdroj: SlashFilm, Variety, Kinobox