Sylvester Stallone ví, koho by chtěl vidět jako nového Ramba. Jeho volba mnohé překvapí

Sylvester Stallone ví, koho by chtěl vidět jako nového Ramba. Jeho volba mnohé překvapí
Rambo: První krev | Orion Pictures
Stallone měl k letní senzaci na motivy hraček od Mattela v jednu chvíli blízko a jeho osobnost se do filmu částečně otiskla, na což Fallon při rozhovoru záhy narazil. „Režisérka za mnou přišla, jestli v tom nechci hrát. Řekl jsem, že rozhodně jo,“ popisoval herec, jenž je od roku 2010 také součástí akční série Expendables. „Jenže jsem se zasekal na Králi Tulsy (Tulsa King) a nemohl se připojit. Oni ale tak trochu převzali mou image, co se týče Ryana. A podle mě to bylo super,“ pokračoval Stallone, jenž zmiňoval svou první hlavní roli v televizi v seriálu od Taylora Sheridana.
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone

Herec

Postava Kena v podání Goslinga totiž část příběhu stráví v „macho“ režimu oblečená do kožichu a na zdech jí visí fotografie se Stallonem. Ten navíc v minulosti podobné bílé kožichy sám oblékal, což Fallon zdůraznil srovnávacími fotografiemi. „Nosíval jsem Kenův kabátek, fakt že jo,“ smál se herec, jemuž Netflix nedávno věnoval dokumentární portrét Sly.
Následně padl dotaz, koho by Stallone vybral jako vlastního nástupce v sérii Rambo. „Potkali jsme se při večeři,“ začal Sly obhajovat Goslingovu volbu. „Pochopitelně jsme každý úplně jiný. On je krasavec, já vůbec. Dokázali byste si mě představit jako Kena?,“ spíš řečnicky se otázala hvězda Cliffhangera, než stočila řeč na Goslingovu fascinaci Rambem.
Barbie
Ryan Gosling – Barbie | Warner Bros.
„Rambo mě ohromoval, chodil jsem do školy v jeho kostýmu. Lidé mě naháněli, ale já s tím nepřestal,“ vyprávěl prý kanadský herec u stolu svému akčnímu hrdinovi. „Pořád opakoval, jak má k té postavě blízko, přišlo mi to zajímavé. Jestli mám někdy někomu předat štafetu, bude to on,“ uzavřel téma předtím, než přišlo na řadu vzpomínání na nedávno zesnulého Carla Weatherse, představitele Apollo Creeda v boxerské sérii Rocky.
Rambo: První krev
Rambo: První krev
82%
Gosling už drsňáckou pózu nastavil třeba v kultovním thrilleru Drive a zanedlouho se v českých kinech představí jako Kaskadér (The Fall Guy) v očekávaném akčňáku Davida Leitche (Bullet Train). Jeho žánrový záběr je však široký a do Stalloneho typologie opravdu nespadá, přičemž Rambo by musel projít kompletním restartem. O tom se mluvilo v souvislosti s televizní sérií Rambo: New Blood, kolem které se ovšem dlouho nic neděje.
Na podzim však Stallone lákal také na filmový prequel, který by rád pojal více psychologicky a autenticky ukázal draftování mladého Johna Ramba do prvních vietnamských linií. Studio by si však přálo spíš moderně svižný spin-off a předání štafety dalšímu herci. Veteránovi, jenž má zkušenosti s válkami i s bojem proti nebezpečným kartelům, už v dnešní kinematografii ubývá místo. Případný nový začátek s odlišně pojatým konceptem by už asi stěží zachytával morální ambivalenci či exploatační spektakulárnost téhle osmdesátkové akční ikony. Pokud k takovému pokusu ale dojde, Ryan Gosling by měl ulehčenou výchozí pozici.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: The Wrap