Martin Scorsese chystá životopis hudební legendy. Zahraje si ji samozřejmě DiCaprio

Martin Scorsese chystá životopis hudební legendy. Zahraje si ji samozřejmě DiCaprio
Zabijáci rozkvetlého měsíce | CinemArt
Prvním projektem, jenž má k natáčení velice blízko, je jeho už dříve oznámený snímek o Ježíšovi podle knihy Life of Jesus od spisovatele Shusaka Enda. Oscarový tvůrce tím svým způsobem naváže na své dřívější počiny týkající se náboženské tematiky Poslední pokušení Krista a Mlčení, jež také vychází z románu japonského autora. S Mlčením by pak jeho novinka měla mít ovšem společný také fakt, že chce tvůrce obejít velká studia a počin zafinancovat z nezávislých zdrojů. V jedné z hlavních rolí by pak podle informací webu Variety opět rád viděl Andrewa Garfielda, okolo projektu krouží také Miles Tellerdruhého Top Gunu. Snímek by se mohl začít natáčet v druhé půlce letošního roku a podle dřívějších spekulací má mít pouhých 80 minut.
Martin Scorsese
Martin Scorsese

Režisér, Scenárista

Jenže jeden film evidentně Scorsesemu už nestačí a právě Variety nyní přišlo se zprávou, že společně s Ježíšovým filmem se pomalu chystá do produkce také další režisérův počin. Ten by pak neměl pojednávat o nikom menším než o jedné z největších hudebních ikon všech dob Franku Sinatrovi. Scorsese nezahálí a do projektu už shání opravdu hvězdné obsazení.
Legendárního muzikanta a herce si má zahrát samozřejmě režisérův favorit Leonardo DiCaprio, jeho druhou manželku a hereckou ikonu Avu Gardner má ztvárnit oscarová Jennifer Lawrence. Tato herecká dvojice si vyzkoušela spolupráci už v netflixovské satiře K zemi hleď! a vzájemná chemie mezi nimi nechyběla. V dobovém snímku a životopise, zabývajícím se i hvězdným manželstvím, se bude jejich oťukání z dřívějšího projektu jistě hodit.
Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio
lady-thor-she-hulk-svet-nepotrebuje-vice-superhrdinek-6
komentare-tydne-opravdu-nechapu-jak-mohl-tenhle-film-dostat-4-nominace-na-oscara
K zemi hleď!
Scorsese by pak chtěl údajně natočit oba snímky „najednou“ v rámci jedné produkce, což bývá zvykem u filmových sérií typu Avengers či Piráti z Karibiku, kdy se točí dva díly naráz. U dvou žánrově zcela jiných snímků je to ovšem volba poněkud nezvyklá. S počinem o Sinatrovi navíc ještě nemá Scorsese zcela vyhráno. Pořád mu totiž chybí posvěcení od zpěvákovy dcery Tiny, která drží práva k otcovu dědictví a bez jejího souhlasu by mohlo být natáčení přeci jen složitější. O film ale už údajně projevily zájem velká hollywoodská studia i streamovací služby, které samozřejmě chtějí mít titul s DiCapriem a Lawrence ve svém portfoliu. Aktuálně má prý nejblíže k domluvě Sony. Scorsese zkrátka nepolevuje a i se svými dalšími kousky hodlá evidentně mířit na prestižní ceny v čele s Oscary.
Podívejte se také na žebříček nejlepších filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Variety, L. A. Times