Nejostřejší filmový rozvod se bude opakovat. Válka Roseových proběhne s britskými ikonami

Nejostřejší filmový rozvod se bude opakovat. Válka Roseových proběhne s britskými ikonami
Válka Roseových (1989) | 20th Century Fox
O projektu studia Searchlight informoval zahraniční web The Hollywood Reporter, podle něhož se scénáře ujme žádaný autor oscarových Chudáčků, Cruelly či seriálu Veliká Tony McNamara. Jeho spolupráce s Roachem by mohla nést ovoce, šestašedesátiletý režisér totiž začínal na bláznivých komediích včetně trilogie Austin Powers, načež přesídlil k dramatům s akademickými parametry jako Trumbo či zmíněné Šokující odhalení o ženském odboji proti chlípnému zakladateli stanice Fox News.
Válka Roseových
Válka Roseových
81%
Má tedy dost zkušeností k prolnutí komické a závažné noty, z čehož původní film přirozeně těžil. Nemluvě o chemii mezi Douglasem a Turner, kteří za sebou měli dobrodružné projekty Honba diamantem a Honba za klenotem Nilu, v nichž jim herecky sekundoval režisér jejich rozvodové bitvy DeVito.
Olivia Colman
Olivia Colman – Temná dcera | Netflix
Přátelská zákulisní atmosféra se do filmu promítla. Přestože pojednává o dost dramatické situaci a ukazuje skoro iracionální lidskou nenávist, činí tak s kousavým vtipem a zábavnými dílčími zvraty. Dostál tím Adlerovu ironickému textu, který i Colman a Cumberbatchovi vloží do úst dost atraktivních a peprných replik k vytvoření novodobého filmového úspěchu. Osmdesátková verze je samozřejmě léty prověřená a oblíbená, ale moderní pojetí z pera McNamary může některé aspekty zajímavě aktualizovat. Kdo viděl nesvázané a provokativní Chudáčky, jistě chápe.
Doctor Strange
Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange | Marvel Studios
Stejně jako před 35 lety se hlavních rolí ujímají přední herci oceňovaní kritikou a milovaní publikem. Cumberbatch má spoustu zkušeností z jeviště, stal se hvězdou díky seriálu Sherlock a globální superstar z něj učinila marvelovská úloha Doctora Strange, s níž se ani po osmi letech nerozloučil. Colman je držitelkou Oscara za Favoritku (rovněž z pera McNamary) a dalších dvou nominací za Otce a Temnou dceru. Nevraživému a podlému souboji takových osobností asi naživo přihlížet nechcete, v kině by to ale mohla znovu být zábava s intelektuálním přesahem.
zdroj: The Hollywood Reporter
Máte rádi původní verzi? Podívejte se, jak si stojí v žebříčku nejlépe hodnocených komedií podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.