Válka Roseových s Deppem a Heard? Dle rockové legendy skvělý námět na remake

Válka Roseových s Deppem a Heard? Dle rockové legendy skvělý námět na remake
Amber Heard a Johnny Depp v lednu 2016 | Getty Images
O mediálně sledovaném soudu mezi Deppem a Heard, z něhož slavný herec odešel jako papírový vítěz, jsme slyšeli snad všichni. Netflix o něm nedávno vydal dokumentární minisérii Depp vs. Heardová a kariéry obou hereckých osobností kvůli němu delší dobu stagnují. Deppův dlouholetý kamarád a hudebník Alice Cooper, autor rockových hitů jako Posion, No More Mr. Nice Guy či School's Out, ovšem vymyslel svérázné alternativní řešení.
Válka Roseových
Válka Roseových
81%
Pětasedmdesátiletý pionýr koncertní hororové show a příležitostný herec v rozhovoru pro The Times zavzpomínal na to, jak Deppovi navrhl natočit s Heard remake Války Roseových. Černá komedie Dannyho DeVita sledovala vzkvétající lásku a nejprve šťastné manželství Michaela Douglase a Kathleen Turner, které postupně nabralo nenávistný a takřka krvelačný rozměr. „Měl bych skvělý nápad. Ty a Amber natočíte remake Války Roseových. Kdo by to nechtěl vidět?“ vyprávěl Cooper s úsměvem.
Návrh sice nemyslel vážně, ale uhodil hřebíček na hlavičku. Zainteresovaných lidí, kteří by takovým pikantním soustem opovrhli, by se podle všeho moc nenašlo. Úspěšný zpěvák, jenž naopak žije od roku 1976 ve šťastném manželství s tanečnicí Sheryl Goddard, působí s Deppem v kapele Hollywood Vampires. Hvězda Pirátů z Karibiku hraje na kytaru a vedle ní vystupují také Joe Perry a Tommy Henriksen z Aerosmith.
Johnny Depp a Alice Cooper
Johnny Depp a Alice Cooper na koncertu Hollywood Vampires roku 2018 | Getty Images
A právě v tomto prostředí se Depp dle Coopera cítí nejlépe. „Johnny je dobrý kytarista, naplňuje ho to. Raději hraje na okraji pódia, kde nemusí sklízet tolik pozornosti jako obvykle. Jenže on je náhodou i skvělý herec. V životě přitom žádný svůj film neviděl,“ popisoval zpěvák, jenž zanechal stopu i ve světě filmu. Zahrál si například v hororech Vládce temnot nebo Freddyho smrt – Poslední noční můra, kde ztvárnil Freddyho násilnického otce. Samostatnou kapitolou je kultovní hororový brak Pes zabiják od Claudia Fragassa, v níž zní Cooperovy skladby a kde si zpěvák šílenou vlkodlačí úlohu nesmírně užívá.