Klasika Tima Burtona je zpátky. Druhý Beetlejuice odhaluje v prvním traileru Jennu Ortegu

Klasika Tima Burtona je zpátky. Druhý Beetlejuice odhaluje v prvním traileru Jennu Ortegu
Beetlejuice Beetlejuice | Warner Bros.
Právě seriálovému megahitu od Netflixu můžeme do velké míry vděčit za to, že se druhého Beetlejuice po dekádách produkčních peripetií konečně dočkáme. Původně se o pokračování mluvilo už na přelomu 80. a 90. let a počítalo se s tím, že se démonický fešák s tváří Michaela Keatona podívá na Havaj. Tento námět ovšem skončil u ledu, stejně jako řada dalších šílených nápadů. O dvojce se mluvilo dlouhé roky a Burton v nejnovějším rozhovoru pro Entertainment Weekly uvedl, že s Keatonem zkrátka čekali na ten správný nápad.
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
AI
71%
Svůj díl v tom pak hrál asi také fakt, že se divákům začínal v poslední dekádě Burtonův styl malinko okoukávat a jeho snímky nebyly z kasovního hlediska příliš úspěšné. To se změnilo právě až s jeho seriálem ze světa Addamsovy rodiny, který diváckou chuť o burtonovskou poetiku oživil. O Burtona tak začal být v Hollywoodu opět větší zájem a osobitý tvůrce konečně našel scénář, jenž ho oslovil. A nepřekvapivě vychází z pera showrunnerů Wednesday Alfreda Gougha a Milese Millara.
Dvojka s názvem Beetlejuice, Beetlejuice se podívá do českých kin 5. září a kromě titulního démona vrátí na scénu také rodinu Deetzových, v níž budeme sledovat tři generace žen v podání Catherine O'Hary a Winony Rider z jedničky a nové krve s tváří vycházející hvězdy Jenny Ortegy, s níž si Burton na place Wednesday evidentně hodně rozuměl. První fotky a záběry z traileru pak odhalují také značně zestárlého, ale stále skvěle namaskovaného Keatona a další novou postavu v podání Justina Therouxe, o níž se toho zatím příliš neví.
Beetlejuice Beetlejuice: teaser trailer | Warner Bros.
Začátek ukázky nám pak ukazuje Deetzovu rodinku během pohřbu, jenž bude pro začátek příběhu stěžejní. Právě smrtí v rodině (že by šlo o Charlese Deetze?) druhý díl začne a poté se spustí lavina událostí, která vrátí starého dobrého Beetlejuice zpátky do hry. Nic víc zatím Burton o příběhu v rozhovoru pro EW prozradit nechtěl. My už ale víme, že kromě zmiňovaných herců a hereček se ve filmu objeví také Monica Bellucci a Willem Dafoe, který už se dříve svěřil, že si zahrál zesnulou hvězdu béčkových filmů, jež v záhrobí pracuje jako policista. První záběry toho logicky moc neprozrazují, ale jistě na fanoušky originálu dýchnou tou správnou nostalgií. Obzvláště, když se ke slovu v závěru dostane sám Keaton.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle Kinoboxu.
Zdroj: Entertainment Weekly, JoBlo