Divákům vadí odvážné scény mezi Ortegou a Freemanem v Premiantce. Proč jim přijdou nechutné?

Divákům vadí odvážné scény mezi Ortegou a Freemanem v Premiantce. Proč jim přijdou nechutné?
Premiantka | Donart Film
Na celkem běžný erotický aspekt publikum možná poukazuje hlavně proto, že Premiantka opravdu není zdařilým dílem, které by zamýšlené psychologické motivace dokázalo autenticky prodat. Na Rotten Tomatoes mu například pouze 32 % z třiapadesáti recenzí udělilo pozitivní hodnocení, přičemž projekt debutující režisérky a scenáristky Jade Halley Bartlett nenadělal velkou parádu ani v kinech.
Jenna Ortega
Jenna Ortega

Herečka

Debatu kolem něj víří až začlenění sexu mezi herci, mezi nimiž panuje značný věkový rozdíl. V obou případech se sice jedná o populární osobnosti, ale jejich postelové dovádění lidé na sociálních sítích častují pojmy jako „nechutné“ a „nekomfortní“. Vedle věkové propasti se poukazuje také na nevhodný casting Martina Freemana, jehož si publikum zkrátka spojuje s Bilbem Pytlíkem a nestojí o sledování jeho intimních scén s podstatně mladší ženou. Britský herec má takovou image minimálně od Lásky nebeské, kde s Joannou Page absolvoval záměrně trapné pózování pro hanbaté natáčení.
Martin Freeman
Martin Freeman

Herec

Dojem nepatřičnosti jistě umocňuje také to, že Ortega se celkem nedávno proslavila rolí šestnáctileté Wednesday Addams v hororově laděné show Netflixu. Přestože jí muži padají k nohám a dráždivou pózu nastavila třeba v hororu X, hlavně mladší generaci ji považuje za tiktokovou hvězdu.
Jako kdyby se úplně zapomínalo, že v Premiantce šlo pouze o pečlivě naaranžovaný herecký akt, na což krátce po vypuknutí kontroverze upozorňovala také intimní koordinátorka filmu Kristina Arjona. „Jenna byla odhodlaná a měla jasnou představu, jak to chce provést,“ ujistila v rozhovoru pro The Daily Mail. „Mnoho lidí se staralo o to, aby se natáčení neodchýlilo od její komfortní zóny,“ pokračovala Arjona, která v podobných případech zvlášť dbá na pohodlí a přání herců.
Premiantka
Premiantka | Donart Film
Úroveň nahoty a další aspekty se předem pečlivě rozvrhnou. Freeman a Ortega dostali psané instrukce 48 hodin před natáčením scény a mohli cokoli z vlastní iniciativy změnit. Existovaly různé variace, jak sekvenci inscenovat, přičemž výsledek schvalovalo i testovací publikum.
Jako vždy se nabízí otázka, do jaké míry jsou sexuální scény pro mainstreamovou kinematografii nezbytné. Řada herců a hereček v nedávné době vyjádřila frustraci nad jejich četností. Přestože většinou uznávají, že v konkrétních případech je explicitní erotika pro příběh esenciální, herci a herečky jsou také lidé a i předstírané něžnosti k cizími člověku jim nemusí být příjemné. Čerstvě na to poukázal třeba Henry Cavill, jenž v podcastu Happy Sad Confused přiznal, že sexuálním scénám nerozumí a nemá je rád. Úlohu intimních koordinátorů však nelze přehlížet a herci prostě pracují, na což pobouřené publikum možná zapomíná.
Pokud chcete vidět odvážné a zároveň povedené snímky, mrkněte na žebříček nejlepších erotických filmů podle Kinoboxu.
zdroje: The Daily Mail, X, USA Today