Nový Superman mění název a představuje logo. Před čím režisér diváky varuje?

Nový Superman mění název a představuje logo. Před čím režisér diváky varuje?
Muž z oceli | Warner Bros.
Do premiéry zbývá ještě rok a kus, takže zatím nemáme příliš mnoho záminek, na jejichž základě spekulovat. Obsazení třicetiletého Davida Corensweta stihlo vyvrátit zvěsti jak o sledování Supermana v jeho útlém mládí, tak i zralém věku, Gunn volí tradičně neutrální mladistvou dospělost.
Superman
Superman
AI
67%
Americký herec nejvíc zaskočil tím, že vypadá až strašidelně moc jako mladší bratr minulého Clarka Kenta Henryho Cavilla. Skoro jako by nebyl důvod k výměně herce, namítali početní příznivci britského Kal Ela. Bohužel stav DC comics se dostal do tak žalostné situace, že cokoliv mimo rámec úplného restartu bylo shledáno jako nedostatečné opatření.
David Corenswet
David Corenswet | Emma McIntyre / Getty Images
Nyní díky Gunnově Instagramu víme, že se konečně rozjely kamery. Gunn tuto příležitost využil k tomu, aby se pochlubil detailem sněhem ovátého Supermanova kostýmu, z nějž můžeme vytušit novou (samozřejmě s precedentem v komiksu) podobu loga. Sníh odkazuje nejspíš na Supermanovu arktickou Pevnost samoty, ale může jít taky o menší poctu Norsku, kde by se podle serveru comicbookmovie.com mělo natáčet.
Gunn se také pochlubil změnou názvu. Snímek jsme doposud oslovovali Superman: Legacy, nicméně jeho tvůrce sdělil, že volí čistší variantu: „Když jsem dokončil první nástřel scénáře, nazval jsem film Superman: Legacy. Když jsem se dostal k finální verzi, bylo jasné, že titul je SUPERMAN," napsal režisér a scenárista na Instagramu. Vracíme se k potřebě úplného restartu. Podtitul Legacy by v publiku evokoval přílišnou návaznost na předchozí tituly, možná dokonce nutnost znát minulé díly. Gunn spolu se studiem došli k tomu, že tudy cesta nevede.
Superman logo
Superman logo | DC Comics
Že vstupujeme do nepříjemné éry doktorovaných fotografií dokazuje, že se internetem paralelně začaly šířit nepříliš kvalitní fotografie údajně zobrazující Davida Corensweta v supermanovském obleku. James Gunn rychle přispěchal na Twitter, aby ujistil veřejnost, že jsou falešné „Ale notak," tweetoval. „Neříkejte mi, že vám ty fotky přijdou pravé!" Ke stejnému závěru sice už před tím došla větší část veřejnosti, nicméně je jasné, že již velmi brzy u podobných materiálů autenticitu pouhým okem nerozeznáme. Nevýhody jsou zjevné. Výhodou však je, že i skutečné leaky bude moct produkce svalit na AI a lačný fandom si bude o kus méně jistý, zda drahocenné střípky informací mají nějakou hodnotu.
zdroje: The Hollywood Reporter, Twitter a Instagram Jamese Gunna, comicbookmovie.com
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.