Tragický příběh Amy Winehouse v prvním traileru. „Vážně nejsem Spice Girl,“ říká prokletá zpěvačka

Tragický příběh Amy Winehouse v prvním traileru. „Vážně nejsem Spice Girl,“ říká prokletá zpěvačka
Back To Black | CinemArt
Vzhledem k tomu, že Amy Winehouse měla jeden z nejvíc rozpoznatelných obličejů své generace, je pro většinu publika jistě první otázkou, jak moc se do ní vtělí Marisa Abela, sedmadvacetiletá britská herečka známá hlavně ze seriálu Sektor.
Back to Black
Back to Black
AI
67%
Inu, není klonem Amy, ale jedním z motivů minutové ukázky je i to, jak si Winehouse postupně vytváří svou výraznou image a jak se z obyčejné ženy stává ikona. Abela během těchto pár záběrů dává naději, že její přerod ve ztrápenou umělkyni, jíž se nejprve splnily všechny sny, aby se pak změnily v noční můry, zvládne na jedničku.
Back to Black: teaser trailer | StudioCanal
Jistě se zatím nedá spekulovat o tom, jestli nás čeká rutinní drama, nebo film, který k příběhu o Amy Winehouse přistoupí tak, jak by to nejspíš učinila ona. Tedy bez rukaviček. Po boku Abely stanou ještě Jack O'Connell, Lesley Manville či Eddie Marsan.
Režie chystaného dramatu se chopila Sam Taylor-Johnson, jež má ve svém portfoliu škraloup v podobě prvních Padesáti odstínů šedi. To může vyvolat okamžité zděšení, sluší se tedy připomenout, že britská režisérka udělala svého času vše pro to, aby její adaptace překročila limity brakové předlohy.
Back To Black
Back To Black | CinemArt
Nicméně železná smlouva spisovatelky E. L. James každý její pokus o posun vetovala. Režisérka tedy sérii po prvním dílu opustila a mezi jednotlivými aktéry to dodnes vře víc než v celém softpornografickém opusu. Když se podíváme na jiné tituly Taylor-Johnson jako Nowhere Boy, Milion malých střípků či některé epizody seriálu Terapeutka, přeci jen se bude jevit jako kompetentnější režisérka.
Back to Black má mnoho možností. Může jít o melancholické drama i o drsnou a nervydrásající podívanou. Dějově by měl být snímek ukotvený do rané části její kariéry, kdy si budovala jméno a chystala se na vydání svého úspěšného alba Back to Black. Dědici Winehouse vyjádřili snímku svou podporu.
Zatím se podívejte na seznam jiných nejočekávanějších filmů letošního roku podle databáze Kinoboxu.