Mandalorian a Baby Yoda míří do kin. Populární seriál se dočká filmu

Mandalorian a Baby Yoda míří do kin. Populární seriál se dočká filmu
The Mandalorian | Disney
Mandalorian je jedním z mála Disneyho Star Wars projektů, který sklízí samou chválu a jehož postavy si lidé zamilovali. Třetí sezóna skončila loni na jaře, přičemž protagonista Din Djarin v podání Pedra Pascala i jeho roztomilý chráněnec Grogu (známý též jako Baby Yoda) stáli před novými výzvami. Lucasfilm nyní vyslyšel přání obecenstva a čtvrtou řadu transformuje do filmové události, která bude z kalendářního hlediska prvním rozšířením oblíbené série.
Připravuje se totiž také další filmové zpracování Mandaloriana, které má být současně kulminací přidružených seriálů jako Ahsoka nebo Boba Fett: Zákon podsvětí a jež připravuje dlouholetý scenárista Star Wars pořadů Dave Filoni. Mandalorian & Grogu má ovšem přednost. Favreau už dříve prozradil, že napsal scénář ke čtvrté sérii. Právě ten nyní pravděpodobně zužitkuje pro celovečerák, jímž si Disney a Lucasfilm na nějakou dobu udobří publikum frustrované vývojem filmové série.
Mandalorian
Baby Yoda, Mandalorian | Disney
Nejenže navazující trilogie s Daisy Ridley a Adamem Driverem moc obdivu nepobrala, optimismus nesměřuje ani k ohlášenému snímku New Jedi Order, který má pokračovat v příběhu Rey, a jehož režisérkou bude pákistánská dokumentaristka Sharmeen Obaid-Chinoy. O dalších plánovaných titulech včetně Rogue Squadron od Patty Jenkins (Wonder Woman) nebo filmu v režii Taiky Waititiho se moc nemluví, potažmo se odsunují na neurčito.
Star Wars si tedy nově vytyčují cestu nejmenšího odporu a rozšiřují populární televizní příběh, který se odehrává mezi filmovými epizodami IV a VII. Vzít kultovní sérii mimo zavedené koleje se však stále nedaří, návrat k oblíbené dvojici ale asi nebude nikomu moc vadit.
zdroj: Screen Rant