Enzo Ferrari túruje motory a pláče. Našlapaná ukázka láká na vysokooktanové drama

Enzo Ferrari túruje motory a pláče. Našlapaná ukázka láká na vysokooktanové drama
Ferrari | Neon
Více než dvouhodinový film bude mít premiéru již v těchto dnech v rámci hlavní soutěže benátského festivalu. Hlavní roli zakladatele slavné značky, závodníka a podnikatele Enza Ferrariho hraje Adam Driver, v dalších rolích se objeví Penélope Cruz, Patrick Dempsey či Shailene Woodley.
Ferrari: teaser trailer | NEON
O obsazení titulní úlohy se hovořilo už od roku 2015, kdy se měl projekt začít realizovat. Tehdy se měl Ferrarim stát Christian Bale, později se hovořilo o Hughovi Jackmanovi. Průtahy a problémy nakonec způsobily, že oba herci od produkce odstoupili, ale Driver by měl být víc než důstojnou náhradou.
Ferrari
Ferrari
69%
Minutu a půl dlouhý teaser patřičně láká na kombinaci vztahového dramatu v rodině Enza Ferrariho a adrenalinových závodů v dobách, kdy v motosportu rozhodně nepanovala zdaleka tak přísná bezpečnostní opatření jako dnes. Ukázka si navíc vystačí téměř beze slov, líbivé obrázky podbarvuje atmosférická hudba a túrující motory.
Příběh, který Mann napsal společně s Troyem Kennedy-Martinem podle knihy s názvem Enzo Ferrari – The Man and the Machine, nás zavede do roku 1957, kdy Ferrari zažívá osobní i pracovní krizi. Společně s manželkou Laurou (Cruz) truchlí nad ztrátou syna, jejich rodinná automobilka navíc čelí velkým finančním ztrátám. Ferrari se proto upne k vítězství v prestižním závodě Mille Miglia, což byl vytrvalostní závod napříč Itálií.
Ferrari
Ferrari | Neon
Je skvělé, že protahovaný a problémy stíhaný projekt se konečně podařilo dokončit. Věřme, že nás režisér takových hitů jako Nelítostný souboj (1995), Poslední Mohykán (1992) či Collateral (2004) ani na sklonku kariéry nezklame.
Zatím se můžete podívat na žebříček nejočekávanějších filmů do konce letošního roku, v němž Ferrari také nechybí.