Luc Besson se vrací ve velkém stylu s vlastní verzí Jokera, která vraždí mafiány

Luc Besson se vrací ve velkém stylu s vlastní verzí Jokera, která vraždí mafiány
DogMan | EuroCorp
V posledních letech se nicméně Bessonovi nedaří. V rámci produkce na nějakou „další velkou věc“, z níž by padaly stamiliony z kin celého světa, marně čeká a pokud jde o režii, jeho posledním opravdu velkým hitem byla Lucy (2014), která celosvětově vydělala 469 milionů dolarů. A to už je devět let!
DogMan: Trailer | Luc Besson Production
Naopak nadějně vyhlížející Valerian a město tisíce planet (2017), jímž chtěl Besson duchovně navázat na Pátý element (1997), v kinech propadl. DogMan by měl být Bessonovým návratem ke kořenům, tedy silně autorským projektem, z něhož pocítíme výraznou ruku osobitého francouzského filmaře. Slavnostní premiéra filmu proběhne na letošním filmovém festivalu v Benátkách, jenž otevírá podzimní oscarovou sezonu, což znamená, že Bessonova produkce snímku hodně věří. A první trailer rozhodně není nezajímavý.
DogMan
DogMan
63%
Na jedné straně je tu patrný vliv Jokera (nestabilní mladík proti společnosti) a Johna Wicka (hrdina je milovník psů a začne zabíjet mafiány, kteří mu zkříží cestu). Změnou je nicméně origin postavy, který souvisí s tím, že Douglas (nadějně působící Caleb Landry Jones) měl násilnického otce a problémové dětství, což vyústilo to, že má raději psy než lidi. A do toho hledá vlastní genderovou identitu.
Besson natočil DogMana podle vlastního scénáře. Snímek by se měl do kin podívat ještě letos.