Videorecenze: V Mission: Impossible chceme Cruisovi sejmout z tváře znepokojivě nestárnoucí masku

Videorecenze: V Mission: Impossible chceme Cruisovi sejmout z tváře znepokojivě nestárnoucí masku
Mission Impossible Odplata - První část | Paramount Network
Tom Cruise je po Top Gunu 2 tou nejžhavější star v Hollywoodu. Jeho tvář však už přestává působit přirozeně, vypadá uměleji než mnohé počítačové triky. V řadě scén, kdy postavy nosí latexové masky, si říkáme, zda ji někdo sejme i Cruiseovi a uvidíme, zda není někým jiným. Masky zde vyrábí pokročilá technologie a sám Cruise jako by byl zázrakem moderní vědy.
Kinobox videorecenze - Mission Impossible 7 | Kinobox
Zápletkou filmu je i boj proti umělé inteligenci, která je schopná generovat nekonečné množství možných scénářů vývoje. Hrdinové proti ní ani nemají šanci. Jak být chytřejší než ona, jak se nestát součástí předem vymyšleného průběhu akcí? Přitom samotný fenomén Mission: Impossible stojí na tom, že scenáristé musí generovat neuvěřitelné komplikované zápletky plné nepřekonatelných peripetií. Jako by celá tato série byla cvičením v generování překážek.
Mission: Impossible Odplata – první část
Mission: Impossible Odplata – první část
  • O2 TV
  • Rakuten
  • Google Play
  • +2
82%
A právě tady proti všemu účinkuje Cruisova sázka na fyzickou akci, na autentičnost kaskadérských výkonů. Jako by Hollywood mohl spasit jenom nestárnoucí muž tím, co všechno zvládne sám před kamerou. Ve světě překombinovaných scénářů je jeho fyzička poslední jistotou.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů.