Mumie se vrací! S původními hvězdami, i když ta hlavní zatím paradoxně chybí

Mumie se vrací! S původními hvězdami, i když ta hlavní zatím paradoxně chybí
Mumie | 1999 Universal Pictures
Mumie z roku 1999 jako jediná dokázala najít potřebný balanc, v němž rovnoměrně míchala dobrodružnou část s velkolepou akcí a odlehčenými komediálními pasážemi. Jako bonus navíc nabídla některé mírně hororové momenty. Doufali jsme, že nám Rick O'Connell v podání Brendana Frasera nabídne nepřeberné množství příběhů, ale po mizerné trojce, z níž vypadla řada klíčových herců (pro Odeda Fehra a Arnolda Voslooa scenáristé nenašli místo, Rachel Weisz se scénář nelíbil, odstoupila a v roli Evelyn ji vystřídala o poznání méně přesvědčivá Maria Bello), série zemřela.
Z plánované čtyřky, v níž by se padoucha ujal Antonio Banderas, sešlo a v roce 2017 přišel pokus o restart v podobě přeplácané Mumie s Tomem Cruisem v hlavní roli, která v kinech propadla.
Mumie
Mumie | 1999 Universal Pictures
Od té doby bylo kolem Mumie ticho, přičemž za to částečně mohl úpadek Fraserovy kariéry, jemuž jsme se více věnovali v tomto speciálu. Od té doby se mnohé změnilo. Fraser se minulý rok dočkal obrovského comebacku ve Velrybě, znovu se stal miláčkem davů, začal plnit titulní stránky novin a s tím se přirozeně zvedly naděje na návrat oblíbené značky. A podle všeho se pokračování skutečně dočkáme, neboť Server Giant Freakin Robot informoval, že režiséři Adil El Arbi a Bilall Fallah (Mizerové navždy), kteří s Fraserem pracovali na zrušené Batgirl, připravují další díl Mumie.
Už se dokonce rýsují první jména v obsazení. Vrátit by se měli zmíněný Oded Fehr (Ardeth Bay), John Hannah (Jonathan), překvapivě Rachel Weisz a dokonce Dwayne Johnson, který si zahrál ve dvojce a ve spin-offu Král Škorpion (2002). Fraser paradoxně zatím zmíněný nebyl. Vzhledem k tomu, že platí za hlavního hrdinu původní série, s režiséry již spolupracoval a v posledních měsících se nejednou nechal slyšet, že by další díl rád natočil, se nicméně dá předpokládat, že se k projektu brzy připojí.
Co na návrat Mumie říkáte? Povede se patnáct let po skončení na původní sérii důstojně navázat?