Očekávaný nástup zápasníka El Muerto ze světa Marvelu se odkládá na neurčito

Očekávaný nástup zápasníka El Muerto ze světa Marvelu se odkládá na neurčito
Morbius (2022) | Sony
Studio Sony má za sebou kasovní a především umělecký úspěch s postmoderní náloží v podobě dvou animovaných Spider-Manů. Dlouhodobě však bojuje v oblasti hraného filmu, když si na konto připsalo nepřijatý propadák Morbius a rozporuplnou dvojici Venomů, jež však studiu alespoň naplnila peněženky. Budovaný vesmír se spin-offy s vedlejšími postavami z komiksů o velkých hrdinech měl na správnou cestu nasměrovat chystaný El Muerto, který se však odkládá na neurčito.
Původní datum premiéry 12. ledna 2024 mělo na plátna přinést mexického zápasníka, jenž se v komiksech se Spider-Manem objevuje v drobné roli záporáka, který téměř odhalí superhrdinovu totožnost. Posléze spojili síly, není však jasné, čeho se měl scénář přesně týkat. El Muerto čerpá nadlidskou sílu z masky, která se v jeho rodině předávala napříč generacemi. Lákavé prostředí spojené s mexickou kulturou mohlo rozehrát barvitou žánrovou hříčku.
Lovec Kraven
Lovec Kraven | Sony
Titulní roli měl ztvárnit interpret Bad Bunny, čímž by se stal vůbec první ústřední latinskoamerickou tváří superhrdinského filmu. V rozhovorech během ComicConu 2022, kdy byl projekt ohlášen, vyjádřil nadšení a těšil se na napínavou produkci. Ta však byla kvůli stupňující se scenáristické stávce přerušená, ostatně jako další projekty, například nové převyprávění Bladea. Dalším důvodem je interpretova profesní vytíženost. El Muerto sice není definitivně skrečovaný, nicméně stáhnutí premiéry a pokračující potíže hollywoodského průmyslu lepší vyhlídky nepřináší.
Zatím se tedy studio plně soustředí na propagaci Lovce Kravena, který do kin poputuje pátého října tohoto roku, a Madame Web, jejíž datum premiéry je stanovené na 15. února 2024. Jejich vlažná očekávání však pokládají otázku, zda o El Muerto bude za několik měsíců vůbec ještě zájem.