Premiéry v kinech: Zombiím a Elementálům pouhé lidské životy nestačí

Premiéry v kinech: Zombiím a Elementálům pouhé lidské životy nestačí
Mrtví neumírají | CinemArt
SPIDER-MAN: DALEKO OD DOMOVA (režie: Jon Watts)
Spider-Man: Daleko od domova
Dva měsíce po premiéře Avengers: Endgame (2019) se o pozornost hlásí Peter Parker aka Spider-Man, který při své cestě po Evropě zavítal i do stověžaté Prahy. Odlehčeně natočený a vedený snímek se zaměřuje na milostné eskapády Spideyho a předznamenává novou etapu Marvel Cinematic Universe.
Dle jedněch příliš dětinský a na délku 130 minut natažený film. Dle druhých solidní změna směřování komiksového universa. Snímek si stále drží velmi solidní kvalitu-úroveň. Ale pravdou je, že rozjezd je pomalejší, občas to připomíná komediální romanci pro teenagery, možná spíš pro "děti" pod 13 let. Tuzemští recenzenti filmu prozatím dávají 71 procent.

MRTVÍ NEUMÍRAJÍ (režie: Jim Jarmusch)
Mrtví neumírají
Kultovní autor nezávislé americké tvorby Jim Jarmusch je zpátky a spolu s ním komediálně laděný snímek inspirovaný zombie žánrem upozorňující na současné společenské "nešvary" a další poklesky. Osobitý autor zabydlel svůj svět svéráznými postavičkami v podání zavedených herců (Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Danny Glover, Iggy Pop) a znovu pomrkává na spřátelené diváky.
Recenzenti jsou poměrně kritičtí, vyčítají autorovi "nulové" tempo, zajeté koleje a vyčpělou instantní recepturu. Jiní ve snímku vidí solidní alegorii na současné společensko-politické problémy a trendy. Pro fanoušky Jarmusche návštěva kina jistá. Ostatní se mohou rozhodnout na základě recenzí. Ty tuzemské snímku Mrtví neumírají prozatím dávají 55 procent.

SRÁŽKA S LÁSKOU (režie: Jonathan Levine)
Srážka s láskou
Ujetá komedie do letních dnů usiluje o vaši pozornost. V hlavních rolích Srážky s láskou se představí Charlize Theron jako jedna z nejvlivnějších žen světa a Seth Rogen coby hipsterský novinář a potížista. Ona je starší, kdysi mu dělala chůvu a nyní kandiduje na prezidentku. A on jí má napsat politické projevy. O bláznivé eskapády a vztahové jiskření nebude nouze. Na webu RottenTomatoes má snímek 81 procent kladných recenzí.

Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.