TOP kina USA: Jak chlap v ženských šatech málem vycvičil draka

TOP kina USA: Jak chlap v ženských šatech málem vycvičil draka
Tyler Perry's A Madea Family Funeral | Lionsgate
Přesto se poslední víkend v amerických kinech nenudili. Vrátila se totiž Madea, tedy postava, kvůli které si režisér Tyler Perry obléká ženské šaty a úspěšně na ní vydělává 14 let. Nejnovější přírůstek do série (devátý v pořadí!) nese název Madea’s Family Funeral a měl by být opravdu poslední. Slíbil to Perry a studio na tom postavilo marketing. Vábnička zafungovala a film otevřel za hodně slušných 27 milionů dolarů, což je jeden z nejlepších debutů Perryho kariéry. Madea tak odejde do filmového nebe (nebo spíš pekla, když vezmeme v potaz kvalitu jednotlivých filmů) jako hitmaker.
Navzdory silnému startu skončila Medea druhá. Pozici jedničky víkendu uhájil animák Jak vycvičit draka 3, ale bylo to o prsa - připsal si 30 milionů dolarů. Celosvětově jich má 375 a to se hraje chvíli. Normálně by tímhle tempem mohl útočit na post nejúspěšnějšího dílu série (což je teď dvojka s 621 miliony), ale je otázkou, jak ustojí dráček nástup Captain Marvel. Což do velké míry straší i třetí Alitu. Ta už to nicméně v Americe projela (má pouhých 72 milionů a o moc výš se nevyškrábe), zato jinde okaté hrdince fandí. Celosvětově má film solidních 350 milionů s tím, že minimálně čtyři stovky by padnout měly. Na pokračování to nicméně nejspíš i tak stačit nebude.
Jedinou další novinkou v TOP10 je Greta s Chloë Grace Moretz a Isabelle Hupert. Herecky je na co se dívat, ale dějově film prý nemá čím zaujmout a nepřekvapí proto start až na osmém místě za 4,5 milionu dolarů.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Keean Johnson, Rosa Salazar
top-kina-usa-jak-chlap-v-zenskych-satech-malem-vycvicil-draka