Lví král je druhým nejsledovanějším teaser trailerem historie. Jak moc se nový film liší od originálu?

Lví král je druhým nejsledovanějším teaser trailerem historie. Jak moc se nový film liší od originálu?
Lví král | Walt Disney Studios
Jak je vidno, zájem v kinech by mělo mít studio jistý. Teaser trailer na hraného Lvího krále měl za pouhých 24 hodin 224.6 milionů zhlédnutí.
Přestože jde o obrovské číslo, je "jen" druhé v pořadí. Rekord drží komiksová řežba Avengers: Infinity War, která za 24 hodin zaznamenala rovnou 238 milionů zhlédnutí. Obojí nicméně patří pod Myší dům, takže se slaví ve stejném studiu (jen na jiných podlažích). Velkou diskuzi vyvolal samotný obsah teaseru, který v podstatě kopíruje původní film. Netrvalo dlouho a došlo na přímé srovnání (postaral se o něj YouTube uživatel Sowick):
Disneyho hrané remaky do téhle chvíle šly vždy osobitou cestou. Lví král ale vypadá na takzvaný shot-for-shot remake, tedy remake, který téměř identicky předělává originál scénu po scéně a de facto nenabídne nic vlastního (nejznámějším příkladem tohoto stylu natáčení je Psycho Guse Van Santa).
Je každopádně dost možné, že chtělo studio prvním teaser trailerem co nejvíce hrát na strunu nostalgie a cíleně tak vybralo záběry, které jakoby z oka vypadly původnímu filmu. Celek může být stále velmi osobitou variací oblíbeného animáku. Co byste brali víc? Nové uchopení známého příběhu, nebo jeho doslovnou kopii, jen v hraném podání? Diskuze je vaše!
lvi-kral-je-druhym-nejsledovanejsim-teaser-trailerem-historie-jak-moc-se-novy-film-lisi-od-originalu-1
lvi-kral-je-druhym-nejsledovanejsim-teaser-trailerem-historie-jak-moc-se-novy-film-lisi-od-originalu-2