US tržby: Nový Ben-Hur pohořel. Sebevražedný oddíl třetí víkend první, v DC ale i tak mají co zlepšovat

US tržby: Nový Ben-Hur pohořel. Sebevražedný oddíl třetí víkend první, v DC ale i tak mají co zlepšovat
Kubo a kouzelný meč
Od počátku se všichni ptali "Proč?". Proč točit remake klasiky, která to nepotřebuje, dvakrát tolik, když má téma, které jen těžko v současné době nažene do kina masy? V Hollywoodu nicméně stále razí pravidlo, že známá značka má větší šanci na úspěch. Navzdory všem katastrofickým předpokladům tak vyčlenilo studio na nového Ben-Hura kulatých 100 milionů dolarů a dopřálo mu start v lukrativní prázdninové době. Zázrak se nestal.
Snímek otevřel až na šestém místě a to za mizivých 11.2 milionů dolarů. Ze zbytku světa přiteklo dalších deset, takže už nyní mají v Paramountu jasno, že tahle legrace se jim rozhodně nevyplatí. O moc lépe si nevedli ani Týpci a zbraně, nová komedie od tvůrců Pařby ve Vegas. Recenze jsou sice výrazně lepší než v případě vysmívaného Ben-Hura, diváci ale nechali příběh o dvou dealerech zbraní víceméně prošumět kiny. 14.6 milionů startovné by ale producenty bolet nemělo, protože film stál údajně pouhých 40 milionů.
Kubo a kouzelný meč
Kubo a kouzelný meč
Kubo a kouzelný meč, čtvrtý celovečerní animovaný snímek studia Laika (Koralína a svět za tajnými dveřmi, Norman a duchové, Škatuláci) otevřel na čtvrtém místě za 12 milionů, což není vzhledem k nasazení do více jak tří tisíce kin zrovna oslnivý výsledek (rozhodně to tohle talentované studio umí lépe). Recenze jsou ale přímo nadšené, takže by se Kubo mohl propadat velmi pomalu a nakonec si na sebe (stál 60 milionů dolarů) i vydělat.
Pramalý zájem o novinky nahrál Sebevražednému oddílu, který si i třetí víkend udržel první místo. Celosvětové tržby 572 milionů rozhodně nejsou špatné, dvakrát tolik pro film, který představuje tunu nových postav. Propady jsou ale mezi víkendy stále poměrně velké a film už pravděpodobně moc nevydělá. Přestože je od diváků (pokud jde o známky) přijímán lépe než souboj Batmana se Supermanem, v tržbách ho nejspíš neporazí.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.