Loutkový Jágr zapařil ve Varech. Crowdfundingovou sbírku spustí tvůrci Nagana - zrození hrdinů v září

Loutkový Jágr zapařil ve Varech. Crowdfundingovou sbírku spustí tvůrci Nagana - zrození hrdinů v září
Loutkovému Jágrovi propůjčí hlas Vojtěch Dyk. Trenéra Ivana Hlinku namluví Jiří Bartoška. Do Karlových Varů přijel projekt představit další člen legendárního naganského týmu, brankář Dominik Hašek. Dle jeho slov se mohou diváci těšit na pohled do zákulisí, autentické rozhovory z kabiny a historky z olympijské vesnice. Své místo bude mít v Naganu - zrození hrdinů i komentátor Robert Záruba.
Příběh snímku pojednává o chlapci, jehož zarmoutí prohra českého hokejového týmu. Vše nicméně skončí zlatým úspěchem národního týmu a zklamaný kluk se nakonec na Staroměstském náměstí setká s Jágrem.
Nagano - zrození hrdinů
Loutkový film je nesmírně náročným projektem, jak se můžete přesvědčit v krátkém filmu z příprav na natáčení upoutávky. Snímek s odhadovaným rozpočtem 60 miliónů korun produkuje a režíruje Pavel Sadílek, autor reklam, pro něhož bude "Nagano" celovečerním debutem. Na scénáři pracuje Petr Kolečko (Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Masaryk). Do projektu vstoupilo trikové studio Magic Lab, které má na kontě velmi solidní portfolio, a polský Se-ma-for.
Nagano - zrození hrdinů
Tvůrci nicméně dále shánějí koproducenty a v září rozjedou crowdfundingovou sbírku. Sehnat peníze by zase nemusel být takový problém. Hokej táhne, přispět by tedy mohli nejen filmoví fanatici, ale kupříkladu chlápci, co jinak vysedávají po hospodách a koukají na "bednu". Na sociálních sítích má projekt kampaň, která by mohla nadchnout další potenciální přispěvatele.
Nagano - zrození hrdinů