Čtvrtá hvězda

78%
Čtvrtá hvězda
Plakát traileru

V průběhu jedné sezóny s napětím sledujeme, zda se hotelu podaří – navzdory střetu všech osobních zájmů zaměstnanců – nakonec získat čtvrtou hvězdu a tím i noblesnější a solventnější klientelu. A je něco takového vůbec v zájmu tajemného čínského majitele hotelu? (Česká televize)

 





Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Po shlédnutí serie zavládla spokojenost a to se počítá. Jana Prušinovského už sleduju dlouho a na jeho tvorbu si dávám pozor,aby mi náhodou nic neuteklo. S čtvrtou hvězdou ovšem opět na plno zabodoval. Herci z Dejvického divadla jsou prostě boží a všichni si své role užívají naplno. Nejlepší z nejlepších je Trojan,který v každé scéně ve které se objeví kraluje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
(Viděna 1., 3. a 6. epizoda). Čtvrtá hvězda je sitcom konstruovaný podle nejklasičtějších pravidel, což rozhodně neškodí. Mikrokosmos periferního hotelu obývají karikované postavičky (Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Hynek Čermák, Martha Issová, David Novotný a další), jež řeší své malicherné problémy, a směřují k jedinému cíli - zisku čtvrté hvězdy pro svůj podnik. Nicméně už zde vyvstává první problém. Pokud má být premisou seriálu obdržení čtvrté hvězdy, jak se mohlo stát, že ve třech mnou viděných epizodách se tento motiv vůbec neobjevil? A tím to nekončí. Když čteme, co o seriálu píší tvůrci, najdeme třeba toto: „O místo recepčního v hotelu Meteor se uchází melancholický kytarista Štěpán (Neužil)". Nebo: „František (Trojan) vede dvojí život: oficiálně je zkušený hotelový recepční, neoficiálně s hluchým zlodějem Majorem okrádají hotelové hosty." V čem tkví potíž? Ze samotného děje bychom rozhodně nepoznali, že Štěpán má být melancholik, působí prostě jako ňouma. A František zde žádný dvojí život nežije, rozhodně by nikoho nenapadlo, že ho lze vnímat jako vzorného recepčního, je spíš paralelou k Ozzákovi z Comebacku, kterého mají všichni za magora a trpí ho z milosti. Tu dvakrát nechápeme, protože jde o amorálního podvodníka, zloděje a vůbec ubožáka, jejž bychom ve skutečném světě dozajista nenáviděli. Kvůli absenci jednotící dějové linky je zcela zásadní, přitom obzvlášť těžké, budovat v komediálním žánru silné charaktery. Podle tří nenavazujících epizod se jen těžko s jistotou posuzuje, nakolik to zvládli Prušinovský s Krobotem, troufám si však už nyní odhadnout, že právě v tom selžou. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ta čtvrtá je hlavně za Trojana. To jeho nazdaaar a ty vole mi bude docela chybět. Jinak hodně příjemný pokus o něco jiného v tom tuzemském komediálním rybníčku.


Dodatečné informace

Původní název:
Čtvrtá hvězda (více)
  • Česká republika Čtvrtá hvězda
  • Česká republika Ctvrtá hvezda
Premiéra v ČR:
24. 3. 2014
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch